Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec podruhé těsně udolal Mladou Boleslav

Třinec - Třinečtí hokejisté porazili i ve druhém čtvrtfinálovém utkání Mladou Boleslav o gól a po výhře 3:2 vedou v sérii 2:0 na zápasy. Favorit ztratil během úvodní třetiny dvoubrankový náskok, ale v čase 19:25 zařídil Ocelářům druhý bod v sérii obránce Josef Hrabal, který se v pátek nevešel do základní sestavy.

Třinec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třinečtí zahájili utkání ve zcela jiném duchu než o den dříve, kdy si v úvodní třetině nevypracovali gólovou šanci. Tentokrát valili na branku soupeře útok za útokem a první tutovku spálil už po deseti sekundách hry Hrňa. Nejlepší střelec základní části při druhém minisouboji s gólmanem Růžičkou už slavil úspěch, když parádní přihrávku Rotha zpoza branky zavěsil do horní růžku.

K počítaní šancí Ocelářů by v této fázi nestačily prsty na jedné ruce a další proměnil Klepiš, který zblízka dorazil puk do odkryté branky. Tvrdý direkt nováčka probudil, přidal na agresivitě, tlačil se před gólmana Hrubce a vynutil si 85 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Nevyužitá dvojnásobná výhoda tým obvykle srazí, ale nebyl to případ Boleslavi. Po jejím vypršení skóroval Robar, jehož nepřesnou střelu si do vlastní sítě nešťastně srazil Roth. A za 66 sekund se šikovnou tečí prosadil Broš.

Na góly bohatou první třetinu završil Hrabal. Zkušený obránce, jenž v zápase nahradil zraněného Noska, trefil horní růžek. Nešlo o jedinou změnu v sestavě domácích, kteří se museli obejít i bez Krepse a suspendovaného Orsavy. V kabině obou týmů zřejmě trenéři o přestávce zdůrazňovali svým svěřencům lepší hru v obraně, protože v prostřední části rapidně ubylo šancí.

Největší vzrušení přineslo přečíslení hostí tří na jednoho, jenže Hyka celou akci překombinoval. Oceláři se stejně jako v minulém utkání soustředili v průběhu závěrečné třetiny zejména na hlídání těsného náskoku. A byli úspěšní. Soupeře nepustili do kloudné šance a sami mohli zvýšit. Akce Ciencialy, Draveckého nebo Pechance ale nebyly dotaženy do gólového vyústění. Hostům se nepovedla ani závěrečná power play. Dostali se k ní až 35 sekund před koncem a skončila zakázaným uvolněním.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:2 (3:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Hrňa (Roth, Plíhal), 10. Klepiš (Ružička, Hrňa), 20. Hrabal - 14. Robar, 15. Broš (M. Látal, Mikulík). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Hrabal, Trončinský - Hrňa, Klepiš, Ružička - Jašek, Plíhal, Pechanec - Dravecký, Žejdl, Sztefek - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenér: Kalous a Varaďa.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Václav Varaďa (Třinec): "Náš začátek byl extrémně vydařený. Dobře jsme se pohybovali, tlačili se do brány. Takové parádní vedení 2:0 jsme dnes nečekali. Mladé Boleslavi se ale podařilo srovnat hru i skóre a my jsme malinko znervózněli. Hodně nám pomohl třetí gól a po něm už to byl úporný boj. Chci naše mužstvo pochválit, jak zbytek zápasu odmakalo. Nechalo na hřišti spoustu sil. Jsme rádi, že jsme oba zápasy zvládli."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Vstup do zápasu nebyl podle našich představ. Byli jsme těžkopádní, bez pohybu. Do tempa jsme se dostali až od dvanácté minuty, ale bohužel nám stejně jako včera chyběla větší efektivita. Stydět se nemusíme a já jsem na mužstvo pyšný, jaké tady obě utkání odehrálo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články