Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mistr se poprvé v play-off představí doma, Sparta hraje o mečbol

Praha - Poprvé před svým publikem se v letošním play-off extraligy představí hokejisté Zlína. Obránce mistrovského titulu ukořistil na úvod čtvrtfinálové série na ledě Brna jednu výhru a získal tím výhodu domácího prostředí na svou stranu. Kometa ji však v nedělním a pondělním pokračování chce zpět. Třetí a čtvrtý duel se odehraje také mezi Hradcem Králové a Spartou, která vede 2:0 na zápasy, a pokud uspěje v neděli, může den poté usilovat o nejrychlejší možný postup do semifinále. Utkání Hradec Králové - Sparta sledujte od 18:20 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a Milan Antoš. Studio Buly - hokej živě začíná v 18:00.

18:00 Hradec Králové - Sparta

Hradec Králové zanechal ve druhém duelu v metropoli výrazně lepší dojem než v tom prvním. Výsledek byl ale stejný - porážka. Východočeši tak čelí stavu 0:2 a další zaváhání už by je postavilo na okraj propasti. "Styl, co jsme hráli ve druhém utkání, je v pořádku, teď ještě najít cestu k vítězství. Jsem však přesvědčený o tom, že se do Prahy budeme vracet za stavu 2:2," prohlásil kouč Peter Draisaitl. "Ten čtvrteční zápas nám ukázal nějakou cestu, bylo tam více emocí a už to z naší strany bylo jako zápas play-off. Měli bychom v tom pokračovat, pak to vítězství přijde," věří útočník Jaroslav Kudrna.

Sparta vytěžila maximum z domácího prostředí, ale drží se na pozoru. "Jsme moc rádi, že jsme zvládli úspěšně oba domácí zápasy, ale zůstáváme při zemi, protože jsme sotva v půli cesty. Dobře si uvědomujeme, že za stavu 2:0 ještě není zdaleka nic rozhodnuté. A očekáváme, že soupeř se před svými fanoušky bude chtít do série vrátit a půjde za výhrou s výkonem na hranici sebeobětování," předpovídá asistent trenéra Zdeněk Moták. Pražané jsou obezřetní i s ohledem na vzájemné souboje v základní části. Oba týmy si připsaly po dvou výhrách. "Je super, že jsme ty dva zápasy doma zvládli a v hlavách máme dvě vítězství, ale rozhodnuto zdaleka není," varoval kapitán Sparty Tomáš Rolinek.

15:30 Zlín - Brno

"Jedno vítězství bylo naším cílem, který jsme splnili. Obě úvodní utkání napověděla, že jsou zápasy zcela vyrovnané a rozhodují maličkosti. Musíme být trpěliví a nedopouštět se zbytečných chyb, ze kterých by mohl soupeř dát branku," uvedl trenér zlínských Beranů Rostislav Vlach. V obou utkáních měl Zlín více vyloučených hráčů a Kometa vstřelila polovinu z šesti branek v přesilovkách. "Zaměříme se na to, abychom nebyli tak často vylučováni. Vyplývá to ze hry a bojovnosti. Ale nemůžeme tak často protivníkovi nabízet početní výhodu," dodal zlínský kouč.

Kometě se podařilo napravit domácí klopýtnutí z prvního utkání, v němž se dostala pod velký tlak. Pod hrozbou druhé porážky se tým semkl, zvýšil agresivitu a prosadil se i v početních výhodách, které patřily v základní části ke slabinám Brňanů. "Druhá prohra by byla hodně nepříjemná. Hráči tlak ustáli. Vítězství nám vrátilo sebedůvěru a hlavně opadla nervozita a stres. Zlepšili jsme se v pohybu, napadání protivníka i dohrávání soubojů. Právě těmito zbraněmi jsme měli úspěchy v základní části extraligy. Na ledě soupeřů hrát umíme, chceme získat ve Zlíně aspoň jedno vítězství," řekl kouč Brna Vladimír Kýhos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články