Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Věřím si na každý volej, řekl Ton po důležité trefě proti Zlínu

Brno Sedm extraligových zápasů čekal nejlepší střelec hokejistů Komety Brno Petr Ton na svůj další gólový zápis. Jeho branka při přesilovce proti Zlínu za stavu 1:1 výrazně pomohla Kometě ve druhém čtvrtfinálovém duelu zlomit odpor obhájců titulu.

Petr Ton
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Nemyslel jsem si, že mám branku zakletou. Ale jsem rád, že jsem se konečně opět trefil," řekl po zápase kanonýr Ton, který zaznamenal v základní části extraligy 22 gólů. Ovšem poslední dal v 46. kole doma proti Pardubicím.

Nejzkušenější hráč Brňanů spíše než svoji střelu rozebral gólové rány obránce Zlína Marušáka. V prvním čtvrtfinálovém duelu se po jeho střele kotouč odrazil v prodloužení od Okála za záda brankáře Čiliaka a rozhodl o vítězství Zlína. A ve druhém duelu dal Marušák při přesilovce vyrovnávací branku Beranů.

"Dostali jsme od něj zase smolného góla. V prvním zápase kotouč pořádně netrefil, podruhé to opět netrefil. A padnou z toho dva góly. V tu chvíli si říkám, to přece není možné. Víme, jakou má nebezpečnou střelu, a nyní dá takové dvě haluze. Naštěstí jsme góly dali, a proto nás nemrzí, že jsme inkasovali," poznamenal Ton, který přiznal, že ani on svou gólovou střelu neumisťoval.

"Snažil jsem se netrefit prvního hráče. Vím, že hráči Zlína dobře stojí v drahách předpokládané střely. Věřím si ale na každou střelu z voleje, to je jedna z mých nejlepších stránek," řekl brněnský střelec, který viděl jako rozhodující rychlé využití pětiminutové početní výhody. Kometa měla ještě více než čtyři minuty pokračování početní výhody.

"V dalším průběhu jsme nebyli schopni se dostat do útočné třetiny. Byl to důležitý gól, který rozhodl. Zároveň jsme věděli, že musíme být trpěliví, protože Zlín je typický v tom, že i když hraje dlouhé oslabení, snaží se o brejky. My hrajeme přesilovku a vidíme Lešku, že chodí za obránce. Možná už se v takové situaci nesoustředíme na to, abychom dali další branku, a hrajeme více dozadu," dodal Ton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články