Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Liberec zakončil základní část výhrou nad Boleslaví

Liberec – Liberec se základní částí extraligy rozloučil výhrou. Na domácím ledě porazil Mladou Boleslav 6:3, v tabulce ale obsadil jedenácté místo a nepostoupil tak do play-off. Středočeši jsou desátí a v předkole se utkají s Plzní. Třemi kanadskými body se na výhře Bílých Tygrů podílel útočník Petr Jelínek, rozhodčí v zápase rozdali přes sto trestných minut.

Úvod utkání patřil hostům. Na konci první minuty domácí ztratili puk v útočném pásmu, získal ho Pacovský a svůj brejk zakončil střelou mezi betony Lašáka. Vzápětí mohla Mladá Boleslav přidat další gól, přesilovou hru ale nevyužila. Podobně se vedlo ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách domácím.

O největší vzruch se pak postarali v 15. minutě domácí Vlach a hostující Kučný, kteří se poprali. Vítězem bitky byl liberecký útočník, jenž ale dostal o dvě trestné minuty vyšší trest. V následné přesilovce hostů se ale domácím podařilo vyrovnat. Martina Růžičku prostřelil Jelínek.

Další minuty pak přinesly hostům dvojnásobnou přesilovku a domácí přišli o obránce Gřegořka, který inkasoval dva menší tresty a navíc trest 5 minut a do konce utkání. Hostům to vyneslo kuriózní, téměř devět minut dlouhou přesilovku.

Druhou třetinu začali hosté v početní výhodě, která měla trvat ještě více než šest minut. Po minutě se navíc fauloval Filippi a hosté tak dostali dvojnásobnou výhodu. V jejím závěru prostřelil Lašáka od modré čáry Kočí.

Domácí odpověděli ihned po skončení dlouhého oslabení. Bakoš naskočil z trestné lavice, na útočné modré převzal nádhernou přihrávku od Dernera a ukázkově překonal Růžičku. Vzápětí hráli domácí přesilovku a v jejím závěru se zapsal do střelecké listiny nejproduktivnější liberecký hráč Filippi. Ve 36. minutě pak na modré při přesilovce mohutně napřáhl Plutnar a Bílí Tygři šli do vedení o dvě branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Mladá Boleslav

Ve třetí třetině začali lépe domácí a ve 43. minutě podtrhli svůj tlak dalším gólem, jehož autorem byl Bakoš. Hosté ale rychle odpověděli, po několika odrazech skončil puk v Lašákově síti, autorem gólu Klimenta.

Na kontakt se hosté mohli dostat v 50. minutě, ale Lašák skvěle zlikvidoval střelu Robara i dorážku Klimenty. Liberecké obecenstvo pak potěšil v 59. minutě Vlach, který vstřelil šestou branku.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 17. P. Jelínek, 27. Bakoš (Derner), 28. Filippi (P. Jelínek, Vampola), 36. Plutnar (Vampola), 43. Bakoš (Filippi, J. Vlach), 59. J. Vlach (P. Jelínek, Valský) - 2. Pacovský, 23. Kočí (Trška, Kašpařík), 45. Klimenta (M. Látal). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 10:8, navíc Gřegořek 5 min. a do konce utkání, Radivojevič, J. Vlach (všichni Liberec), Kočí, Kučný (oba Mladá Boleslav) všichni 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4569.

Liberec: Lašák - Plutnar, Gřegořek, Výtisk, Derner, Ulrych, Vitásek, Voráček - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Radivojevič, Vampola, Bulík - Bakoš, Filippi, Urban - Balaštík, J. Vlach, Hrníčko. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Mladá Boleslav: M. Růžička - Kočí, Kučný, Vidmar, Robar, Holub, Trška, M. Čermák - Klimenta, Musil, M. Látal - Lenc, Bárta, Pacovský - L. Pabiška, Kašpařík, Mikulík - Vrbata, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Filip Pešán (Liberec): "My jsme chtěli ukázat domácím fanouškům, že nám není jedno, že se na nás chodí dívat za jakékoliv situace. Ten závěr sezony chceme odehrát kvalitně. Bohužel jsme nestihli tu stíhačku o play-off a dopadli jsme, jak jsme dopadli. Cítím ale z týmu, že to klukům není jedno a že chceme bojovat o všechny body, které jsou ještě ve hře. Utkání bylo výborné, emotivní. Přispěli k tomu i hosté, za to jim děkuji. K utkání ve kterém jim relativně o nic nešlo, přistoupili s plnou parádou, hráli aktivně, agresivně. Přispěli tak k tomu, že se fanoušci bavili a já jim přeji hodně štěstí do play-off."

Marián Jelínek (Mladá Boleslav): "Viděli jsme hodně tvrdé utkání, trochu mi to připadalo, že jsou občas jiná pravidla v hokeji. Myslím ale, že jsme to vyprovokovali my, abych byl upřímný. Po tvrdém zákroku Kučného se strhla ta bitka. Utkání samotné rozhodly samozřejmě přesilové hry. Hráli jsme snad šestnáct minut pět na čtyři, do toho dvakrát pět na tři. Nepodařilo se nám ale odskočit, naopak jsme i dostali gól. V poslední třetině už jsme nechtěli moc inkasovat, síla na zvrat asi nebyla. Spíše ale psychická než fyzická. Pohyb jsme měli. Sledovali jsme ale i jiná utkání, protože nás zajímá soupeř, a nebyli jsme úplně koncentrovaní. Soupeři gratuluji k vítězství, zasloužil si ho."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články