Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberec bude ve Varech hrát o předkolo, Plzeň se utká s Pardubicemi

Praha - Jednapadesáté extraligové kolo napoví mnohé a může i rozřešit zbývající otázky základní části sezony. O prodloužení naděje na předkolo bude usilovat Liberec, který musí uspět v Karlových Varech. Vidinu předkola před sebou mají i Mladá Boleslav s Vítkovicemi, které se utkají v přímém duelu. Otevřený je stále také boj o šestou příčku, kterou drží Zlín: toho čeká zápas na ledě Třince. Za zády však má Plzeň s Pardubicemi, které spolu změří síly na západě Čech. Přímý přenos utkání 51. kola Plzeň - Pardubice spolu s programem Studia Buly můžete sledovat od 18:00 na ČT sport a našem webu.

18:20 ČT sport: Plzeň - Pardubice

Na zaváhání Zlína budou čekat Plzeň a Pardubice, které čeká vzájemná přetahovaná o body. Na kontě jich oba celky mají shodně 73, Zlín nastřádal o dva více. "Je to tam hrozně našlapané, ale výsledky nám relativně přejí. Důležité bude ještě urvat nějaké body v těch posledních dvou zápasech," uvedl plzeňský obránce Vojtěch Mozík.

Pardubice bojují v poslední době hlavně samy se sebou, připsaly si šest porážek v řadě. "Na tabulku se nemá teď smysl vůbec dívat. Za dvě kola se může zamotat úplně všechno. Díváme se čistě jen na tenhle zápas, abychom v něm uspěli za tři body. Vůbec nás v naší situaci nemůže zajímat, jak budou hrát ostatní," vyhlásil asistent trenéra Miloš Říha mladší.

18:20 Karlovy Vary - Liberec

Karlovy Vary obraly v posledních dvou kolech o body Zlín a Pardubice. "Potřebujeme uhrát body. To je jasný náš cíl. Na druhou stranu je nám jasné, že i Liberci stále o něco jde. Nebojím se však říci, že Liberečtí by mohli být po porážce s Litvínovem trošičku odevzdaní. Na desáté Vítkovice ztrácejí čtyři body, takže už to nemají ve svých rukou," řekl asistent trenéra Jaromír Kverka. Do sestavy se po jednozápasovém trestu vrací Duda, kvůli problémům s kolenem bude naopak scházet Bahenský.

Jedenáctý Liberec přišel o sérii pěti výher v nevhodnou dobu. Podlehl v severočeském derby Litvínovu a promarnil možnost dotáhnout se na soky před sebou. "Bude to náročné, ale ještě se nevzdáváme. A náročné to bylo už ty poslední týdny, kdy jsme si neustále prodlužovali tu naději. Ztratit body kdykoliv předtím, už máme po sezoně. Základem je pro nás vyhrát ve Varech, pak se můžeme ohlížet na ostatní výsledky. Těžko předpovídat, jak to dopadne," uvedl brankář Ján Lašák.

18:20 Mladá Boleslav - Vítkovice

Mladá Boleslav v utkání s Vítkovicemi nebude chtít dopustit, aby se rozhodovalo až v závěrečném zápase. "Máme nakročeno k tomu, abychom se dostali tak daleko, jako jsme ještě nikdy nebyli. Kluci jsou zdravě nabuzení a udělají všechno pro to, aby to už v pátečním domácím zápase s Vítkovicemi potvrdili," uvedl generální manažer Jan Tůma. "Když budu upřímný - kdyby nám někdo v létě řekl, že budeme hrát o to, o co teď hrajeme, asi bychom mu nevěřili. Od začátku jsme se snažili držet spíš při zemi a ve své podstatě se tím chceme řídit i teď, i když to už samozřejmě není tak jednoduché," doplnil kapitán David Výborný.

Vítkovicím v bitvě o předkolo zahrála do not středeční prohra Liberce; jistou účast v play-off jim tak bez ohledu na další výsledky zaručí zisk tří bodů v závěrečných dvou kolech. Kouč Ladislav Svozil ale ví, že po dvou shodných prohrách 1:5 s Litvínovem a Spartou musejí jeho svěřenci přidat. "S takovým přístupem bychom se do play-off těžko dostávali. Věřím, že tyhle výpadky už se nebudou opakovat. Boleslav má v posledních týdnech parádní formu a my to musíme odbojovat na sto deset procent," řekl Svozil.

18:20 Třinec - Zlín

Třinec bude po utkání se Zlínem už bez ohledu na výsledek dekorován Prezidentským pohárem, ale v klubu berou zisk první trofeje sezony střízlivě a spíše se snaží nastavit do ideálního herního módu pro play-off. "Máme ještě dva zápasy v základní části a rozhodně to není tak, že to vypustíme a budeme se šetřit. V neděli navíc končíme na Spartě, kde moc dobře nehrajeme, a jak tam, tak proti Zlínu bychom svým soupeřům chtěli vyslat nějaký vzkaz směrem k play-off," řekl třinecký asistent Václav Varaďa.

Oceláři jsou navíc ještě ve hře o bodový rekord v základní části: k tomu potřebují Zlín i Spartu porazit. "Když se to povede, budeme rádi, ale po tomhle rekordu nejdeme," řekl kouč. Tým se pořád potýká s rozsáhlou marodkou. Odpočívají Irgl, Adamský, Polanský, Klepiš, Roth, Klesla a Rufer, ale je možné, že někdo z nich nastoupí.

Zlínskému obhájci titulu vyšel dokonale závěr základní části. Bodoval v devíti z posledních deseti zápasů, z toho osmkrát Berani vyhráli a chybí jim jen krůček k potvrzení šestého místa a přímého postupu do play-off. "Proti Třinci se nám nedaří, ze tří zápasů jsme získali jen bod. Třinec se už probral i z chvilkového výpadku, kdy třikrát nebodoval. K udržení šestého místa ale ještě potřebujeme prodloužit naši úspěšnou sérii a získat ještě z posledních dvou zápasů nějaké body," řekl kouč Rostislav Vlach.

18:20 Litvínov - Sparta Praha

Litvínov přivítá Spartu s vědomím, že už ho po výhře v Liberci nemůže nikdo sesadit z druhé příčky. "Za to jsme moc rádi, že jsme to potvrdili," přitakal kouč Radim Rulík. Sparta naproti tomu ještě může usilovat o třetí příčku, která je v držení Komety. Pražané ztrácejí na Brno jediný bod.

18:20 Slavia - Kometa Brno

Poslední Slavia se poprvé v sezoně představí v Edenu, kde přivítá Brno. Kometa v předcházejících třech vzájemných duelech se Slavií neztratila ani bod, ovšem v posledních dvou zápasech na soupeřových kluzištích vyšli Brňané naprázdno a mají z nich skóre 1:7. "Prostředí haly v Edenu je specifické a domácím hokejistům vyhovuje. Máme proto z tohoto zápasu obavy. Ale už se soustředíme na play-off a chceme podat v posledních dvou kolech dobrý výkon," uvedl asistent trenéra Martin Pešout.

18:20 Mountfield HK - Olomouc

Hradec Králové už zůstane bez ohledu na výsledky posledních dvou kol na páté příčce. Více tak bude v pátek ve hře z pohledu předposlední Olomouce, která ztrácí šest bodů na Karlovy Vary a ve skupině o udržení bude usilovat o vyhnutí se baráži. Hanáci jsou navíc v těžké krizi a touží konečně utnout šňůru 14 porážek. "Musíme bojovat dál," uvedl asistent Jan Tomajko. Mimo hru je produktivní duo Rác, Cibák.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 51. kolo hokejové extraligy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články