Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Rolinek přispěl hattrickem k výhře Sparty nad Vítkovicemi

Ostrava  Hokejisté Vítkovic po šesti výhrách na domácím ledě klopýtli a podlehli Spartě 1:5. Sedmé vítězství na ostravském ledě v řadě Pražanům zařídil třemi góly a asistencí kapitán Tomáš Rolinek, který Vítkovicím v sezoně stihl nastřílet už šest branek. Sparta ovládla i čtvrtý vzájemný zápas v základní části.

Vítkovicím to navzdory výborné aktuální bilanci na domácím ledě proti Spartě vůbec nejde. Už ve čtvrté minutě to mohl gólově dokumentovat Přibyl, ale po ideálním Hlinkově prohození trefil jen Dolejšův beton. Ostravané nehráli s respektem, při hře pět na pět byli možná i mírně aktivnější, ale šance si vypracovali pouze v přesilovce. Zíb s Hunou zato během krátké sekvence v 11. minutě měli na holích dva góly, jenže Novotný Spartu dvakrát podržel.

Zprvu vyrovnaná partie se právě v přesilových hrách lámala. Hosty v ní 41 sekund před koncem první části poslal do vedení Rolinek, po jehož drobné teči před brankou přistál za Dolejšem Barinkův příklep. V rozmezí dvou minut domácí naprosto vypadli z role. Opět to byl Rolinek, kdo v nástupu do druhé třetiny překvapil Dolejše švihem zpoza beka a pátým gólem v letošních vzájemných duelech vítkovického gólmana odeslal na střídačku.

Druhý gól úplně sebral Vítkovicím vítr z plachet a jejich konečnou se pak stalo Pražany výborně obsazené střední pásmo. Spartě stačilo čekat na brejky a přesilovky. I tu druhou z nich zužitkoval v 37. minutě Pech, který po křížné přihrávce Rolinka z první po ledě mířil přesně k tyčce a pak už o úspěchu hostů nebylo pochyb. Třígólový deficit srazil soupeře do kolen.

Domácí se z nich nepostavili ani v dvouminutové přesilovce pět na tři, ve které ani pořádně nevystřelili a propadli se do ještě většího útlumu. Sparťané svou dominanci v závěru ještě zvyšovali. Zraněného nejlepšího týmového střelce Klimka dnes dokonale zastoupil kapitán Rolinek, který znovu na začátku třetí části zblízka doklepl zblokovanou přihrávku Pecha a dokončil hattrick. Vítkovice v závěru vydřely alespoň jediný gól: v přesilovce ho teči Stehlíkova švihu zaznamenal Olesz.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 52. Olesz (Stehlík, Svačina) - 20. Rolinek (Barinka), 22. Rolinek (Kumstát, Polášek), 37. Pech (Rolinek, Barinka), 41. Rolinek (Pech), 47. Volek (Pech, Polášek). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:2. Diváci: 7 060.

Vítkovice: Dolejš (22. Šindelář) - Kovář, Stehlík, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Sparta: F. Novotný - Piskáček, Polášek, Hrbas, J. Mikuš, Eminger, Barinka - Přibyl (21. Černoch), J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Cingel, Sabolič - Réway, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Náš výkon se nedá ani hodnotit. Dneska to byla katastrofa. První třetina byla ještě jakžtakž, Sparta možná byla ještě trochu unavená z cesty a nebyli jsme pod takovým tlakem. Nevytvořili jsme zhola nic. Myslel jsem, že jsem si to utkání vybrali v Litvínově, kde to nebylo ono, ale dneska to bylo ještě horší."

Josef Jandač (Sparta): "V první třetině jsem nehráli tak dobře. Pomohl nám ale první gól na konci první třetiny z přesilovky. Ve druhé třetiny jsme odskočili na rozdíl tří branek a poměrně jsme kontrolovali hru. Pro soupeře už to bylo těžké, dokázali jsme navíc i odbránit dlouhé oslabení tři na pět a to bylo taky důležité. Na začátku třetí části jsme přidali čtvrtý gól a tím jsme definitivně rozhodli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články