Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Třinec přehrál Brno a získává Prezidentský pohár

Třinec Hokejisté Třince díky vítězství nad Brnem 4:1 v utkání 49. kola získali Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy a zajistili si také účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Oceláři mají na kontě po 50 odehraných zápasech 107 bodů a mohou ještě v závěrečných duelech se Zlínem a na Spartě zaútočit na rekord soutěže. Ten drží se 111 body ze sezony 2002/03 Pardubice.

K rozhodující výhře Oceláře v souboji s loňským vicemistrem vynesla výborná první část, ve které soupeři nastříleli tři branky za jedenáct minut. Dva góly zaznamenal Lukáš Žejdl. I bez šesti klíčových hráčů Třinec utkání zvládl na výbornou. Neúčast Irgla, Klepiše, Polanského, Adamského, Rotha a Klesly se na domácích neprojevila, naopak se do soupeře zakousli s velkou zarputilostí a první dějství odehráli jako v nejlepších časech této sezony.

Kometu paradoxně i bez svých přesilovkových es složili už v první desetiminutovce v početních výhodách. Devadesátivteřinovou přesilovku pět na tři zužitkovali beze zbytku: křížnou kombinaci už po 15 sekundách zakončil do prázdné brány Plíhal a v pokračující hře proti čtyřem naservíroval Nosek puk na stejné místo i Žejdlovi. Třinec v první části vynikal hlavně bruslením. Po Ciencalově sólu překazili hosté na poslední chvíli radost z první extraligové trefy juniorskému debutantovi Ondřeji Kovařčíkovi, který si pak ale užil okamžik slávy alespoň jako asistent u třetího gólu Žejdla, který z kruhu prostřelil Faltera.

Po třetině snů na Oceláře padl menší útlum. Brno ožilo i díky trefě Čermáka, který se při vlastním oslabení v těžké pozici prosadil bekhendovou střelou pod břevno. Domácí v závěru druhé části ale opět přidali a rozdíl do třígólové podoby mohl po Koreisově nepřesnosti vrátit Dravecký, zblízka však mířil jen do Falterova betonu. Brno v závěrečné snaze pootvíralo zadní vrátka.

Orsava nejdříve své první sólo od modré čáry na Faltera neproměnil, ale pět minut před koncem mu vyšel reparát a vyražený kotouč dovezl v pádu za brankovou čáru i s gólmanem. Sudí po dohodě s viderozhodčím ale Orsavův 21. gól sezony uznali. Třinec si tak podruhé zajistil Prezidentský pohár a jako jediný jeho držitel dokázal ve stejné sezoně před čtyřmi roky vyhrát i titul. V Lize mistrů doplní jisté účastníky s licencí A Liberec, Pardubice, Spartu a Vítkovice.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Brno

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Plíhal (Ružička, Hrňa), 8. Žejdl (Nosek, Dravecký), 18. Žejdl (O. Kovařčík), 55. Orsava - 23. L. Čermák. Rozhodčí: Horák, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5 200 (vyprodáno).

Třinec: Hrubec - Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Foltýn - Hrňa, Kreps, Ružička - Dravecký, Plíhal, Orsava - Matuš, Marek Růžička, Rákos - Ciencala, Žejdl, O. Kovařčík. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Kometa Brno: Falter - Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Václav Varaďa (Třinec): "Brno hrozilo rychlými protiútoky a i v první třetině mělo spoustu šancí. My jsme se dostali přesilovkami do vedení a takové vedení 3:0 jsme tu po první třetině už dlouho neměli. Ve druhé třetině to bylo trochu roztrhané přesilovkami a oslabeními. Tam jsme to přečkali, i když jsme si nechali dát hloupou branku na 3:1. Kluci ale zabojovali, šli si pro tři body a chtěli vyhrát."

Karel Beran (Brno): "Dneska jsme viděli výborný hokej. O osudu utkání rozhodly přesilové situace pět na tři a pět na čtyři v první třetině. Za stavu 0:3 je to těžké se tlačit do útoku. Několik šancí jsme si vytvořili a trošku jsme se vrátili do zápasu gólem v oslabení. Bohužel v třetí části už jsme gól nevstřelili a naopak jsme inkasovali počtvrté."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články