Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín může po výhře nad Plzní proniknout do šestky, Liberec přivítá Spartu

Praha - Hokejisté Liberce mohou reálně jako jediní ještě změnit složení desítky mužstev, která si zahrají vyřazovací boje o extraligový titul. V 48. kole přivítají jedenáctí Bílí Tygři na svém ledě Spartu a kromě střádání bodů potřebují i zaváhání týmů před sebou. Začátek televizního duelu utkání Zlín - Plzeň sledujte na našem webu od 18:20 a od 18:50 v rámci pořadu Buly hokej živě i na ČT sport. Komentují Robert Záruba a Martin Hosták.

ČT sport Zlín - Škoda Plzeň 

Obhájce titulu ze Zlína ukončil na Spartě po prohře v prodloužení sérii šesti zápasů s plným bodovým ziskem. "Po této úspěšné šňůře jsme zvýšili naši naději na přímý postup do play-off. Nyní nás čeká ale velmi těžký protivník. Proti Plzni se nám dlouhodobě nedaří, ze tří vzájemných duelů jsme získali jen bod. Pokusíme se tuto špatnou bilanci ukončit. Uspět můžeme jen trpělivou hrou," řekl kouč Rostislav Vlach.

"Plzeň se po třech utkáních bez bodového zisku herně zvedla a porazila doma rozjetou Kometu. Musíme si pohlídat hlavně produktivního Jána Sýkoru, ale také Jeřábka a Lva," dodal Vlach.

Plzeň zatím v sezoně se Zlínem třikrát vyhrála, ale Indiáni dobře vědí o tom, jak Berani stoupají tabulkou a že sahají po přímém postupu do čtvrtfinále. "Jdou tomu naproti, měli navíc i někdy štěstí, které k tomu patří. Rozhodně nás tam nečeká nic jednoduchého. Podobně jako následně doma s Libercem. Máme jednoduše pět duelů s týmy okolo nás a nemůžeme se ohlížet doprava doleva," řekl obránce Jakub Jeřábek.

18:15 Slavia - Mladá Boleslav

Mladá Boleslav, jež má o čtyři body více, se představí na ledě poslední Slavie. Ještě o další dva body víc mají Vítkovice a Plzeň; Ostravany čeká duel s Pardubicemi, Plzeň nastoupí ve Zlíně.

Slavia stanovila na utkání proti Mladé Boleslavi jednotné vstupné 50 korun a věří, že po překvapivém úspěchu s Třincem ve středeční předehrávce 50. kola dosáhne při rozlučce s O2 arenou na další body. "Věřím, že to vítězství nás hodně posune," uvedl obránce David Štich.

Mladá Boleslav potřebuje odčinit poslední domácí porážku s Hradcem Králové (1:2) a přinejmenším si tak udržet odstup od Liberce.

18:00 Liberec - Sparta

Liberec po nedávné šestizápasové sérii bez bodového zisku vykřesal jiskru naděje na předkolo šňůrou tří vítězství. "Hodně nám pomohla reprezentační přestávka, při které jsme trénovali hlavně herní systém. Otočilo se to k nám trochu čelem. Předtím jsme dali čtyři góly za čtyři zápasy, teď to zvládneme v jednom. Není ale čas na euforii, další zápas hrajeme doma se Spartou, to hodně napoví," řekl útočník Tomáš Filippi.

Sparta vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů a během této série stihla nastřílet v základní hrací době oslnivých 32 gólů. Na třetí Kometu ztrácejí Pražané bod. "Čeká nás těžké utkání. Liberci se v posledních zápasech daří a bojuje o předkolo. Musíme předvést maximální výkon a hlavně být disciplinovaní, abychom soupeři nenabízeli přesilovky," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták. Chybějí Staňa, Švrček, Eminger, Cingel a Réway.

17:00 Vítkovice - Pardubice

Vítkovice chtějí proti Pardubicím využít toho, že situaci mají ve vlastních rukou a že doma se jim ve druhé polovině soutěže mimořádně daří: z uplynulých dvanácti utkání jedenáct vyhrály. "Hrajeme s revitalizovaným soupeřem. Pardubice od změny trenérů prošly výkonnostním vzrůstem, a i když se jim možná v posledních zápasech moc nedařilo, téměř týdenní pauza jim jistě prospěla, aby se daly do kupy. Bude proti nám stát extrémně silný soupeř vedený velice zkušeným trenérem Říhou. Musíme k zápasu přistoupit hodně zodpovědně a s pokorou," řekl vítkovický trenér Jakub Petr.

Pardubice přes sérii tří porážek drží šestou příčku, ale na záda jim dýchá obhájce titulu Zlín. "Přímý postup do play-off máme ve své moci, uvědomujeme si to. Hraje se o každý bod, je to příprava na play-off. Snažíme se hráče vyprovokovat i povzbudit, aby nechodili s hlavami dole, ale věřili si a byli sebevědomí jako mimo led," prohlásil trenér Miloš Říha starší.

Z disciplinárních důvodů bude postrádat Cetkovského, nepříliš nadějně to vypadá se startem Petra Sýkory. "Záleží na jeho zdravotním stavu, ale necítí se, že by mohl hrát," přiblížil Říha. Naopak připraven je Pivko, který dnes opět trénoval ve třetí formaci a poprvé od podzimu 2010 by měl obléknout pardubický dres. Kouč Říha počítá s jeho nasazením do hry.

18:00 Brno - Karlovy Vary

Brno v minulém kole prohrou v Plzni ukončilo sérii čtyř zápasů, v nichž si připsalo plný bodový zisk. Do klání s Karlovými Vary jde přesto v roli favorita. "Všechna tři vzájemná utkání ale potvrdila, že se nám proti urputné defenzivní hře soupeře hraje špatně. Ze hry jsme ve třech duelech vstřelili Varům celkem jen čtyři góly. Navíc Vary hrají stále o uchování naděje na play-off," varoval asistent trenéra Martin Pešout. Na marodce zůstávají obránci Kempný a Dujsík.

Karlovy Vary sice matematicky mohou stále dosáhnout na účast v předkole, ale desetibodovou propast sotva překročí a pomalu se tak mohou připravovat na účast ve skupině o udržení.

18:00 Olomouc - Litvínov

Olomouc touží zastavit propad do suterénu. Po 11 porážkách v řadě vedení klubu vyztužilo trenérský tým o kouče staršího dorostu Jana Tomajka a modlí se, aby to přineslo potřebný impulz do zdecimovaného celku.

"Už poslední zápas ve Vítkovicích naznačil zlepšení, ale gólů dáváme pořád strašně málo. V přípravě a tréninku pracujeme na zlepšení, tak snad to přeneseme i do zápasů," řekl trenér Petr Fiala, jehož svěřenci za posledních 20 zápasů pouze jednou překonali hranici tří vstřelených gólů a po pátku může být definitivně zpečetěna jejich účast ve skupině o udržení.

Litvínov v posledních zápasech pravidelně střídá vítězství a porážky; doma přesvědčivě vítězí, venku neboduje. Hanákům však v sezoně dosud nepřenechal ani bod.

18:00 Mountfield HK - Třinec

Pátý Hradec Králové ztrácí na Spartu šest bodů, na sedmý Zlín jich má naopak k dobru devět. Vedoucí Třinec tak přivítá bez většího tlaku. Oceláři se naopak oklepávají z tří proher v řadě, které oddálily naději na bodový rekord po základní části. Jestliže chtějí vylepšit maximum Pardubic, musejí poslední čtyři zápasy vyhrát, z toho tři v normálním čase.

"Říkáme to neustále, že tyhle věci jdou mimo nás. Čeká nás těžké utkání v Hradci, budeme se snažit ukončit sérii proher a bodově zabrat," řekl asistent Václav Varaďa. Třinecká údernost je nadále notně otupena absencí klíčových útočníků Adamského, Irgla a Klepiše, k nimž se přidal i zraněný Polanský. Hvězdný kvartet i Rotha už klub šetří na play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články