Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Růžička: Ručinský dokáže přebruslit i mladé Rusy

Karlovy Vary V sedmém zápase v sezoně se trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička dočkal premiérové výhry na střídačce národního týmu. Jako velkou úlevu však výhru 3:0 nad Ruskem v Karlových Varech nebral.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Souhlasím s tím, že hokej se hraje na vítězství, ale já stále tvrdím, že i když jsme (předešlé) zápasy prohrávali, tak jsme hráli výborně. Za tím si budu stát," řekl Růžička po prvním z dvojice duelů, které jsou součástí seriálu Euro Hockey Tour. "Určitě je dobré, že se nám podařilo vyhrát. Abychom si sáhli na vítězství. Důležité ale je, abychom hráli co nejtěžší zápasy a aby nás mužstva pořádně prověřovala. Mistrovství světa v Praze bude těžké a musíme na to být připraveni," doplnil Růžička.

Sborná do Česka přijela oproti předešlým turnajům se značně obměněným kádrem plným mladších a mezinárodně nezkušených hráčů. I ti ale podle Růžičky potvrdili kvality. "Byl to poměrně těžký zápas. Hráči (soupeře) ukázali, že jsou rychlí, měli pohyb, byli nepříjemní a měli dobré protiútoky. Jsem rád, že se nám ho podařilo zvládnout, i když jsme opět udělali určité chyby ve středním a obranném pásmu," řekl Růžička.

Ocenil výkon brankáře Alexandera Saláka, který za národní tým nastoupil poprvé v sezoně a připsal si pátou nulu ve 35. zápase v reprezentaci. "Má vynikající formu a v Novosibirsku chytá výborně. Dokázal, že je to vynikající brankář, což potvrzoval už i na (minulém) mistrovství světa," uvedl jedenapadesátiletý kouč. Klíčový zákrok Salák předvedl na začátku druhé třetiny, kdy zlikvidoval nájezd Antona Glinkina.

Růžička pochválil i Martina Ručinského, který se vrátil do reprezentace ve věku 43 let a 10 měsíců a poprvé od olympiády v Turíně 2006. "Potvrdil to, co jsem od něj čekal. Má výborný pohyb a je zkušený. Je to hráč, to nemůže zapomenout. Nemá problém s pohybem, dokázal přebruslit i mladé Rusy," uvedl.

V Karlových Varech se představila celá řada hráčů, která na mezinárodním poli delší dobu nereprezentovala. "Někteří kluci potřebovali čas, aby se s tím srovnali. Rychlost je tady někde jinde než v extralize nebo v evropských soutěžích. První třetinu si na to zvykali, druhou a třetí to bylo dobré. Zkušenosti pak byly vidět," dodal Ručinský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články