Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

O víkendu NHL zřejmě potvrdí další Světový pohár, konat se bude v září 2016

Praha - Hokejisté se podle všeho po dvanácti letech opět utkají ve Světovém poháru. U příležitosti víkendového Utkání hvězd zámořské NHL by vedení kanadsko-americké soutěže mělo společně se zástupci Hráčské asociace NHLPA oficiálně oznámit, že další ročník se uskuteční v září 2016. Jedním z osmi týmů, který se do akce zapojí, bude i česká reprezentace.

"Po dvouměsíčním licitování jsme se minulý týden dohodli na znění základních podmínek," řekl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban. Jednou z podmínek však je, že dohodu nesmí více komentovat a nesmí ani prozradit žádné informace. "Je to akce NHL a NHLPA. Vše zveřejní oni," doplnil Urban.

Kanadská televizní stanice TSN již některé informace odtajnila. Světový pohár, který se hrál naposledy v roce 2004 a Česko tehdy postoupilo do semifinále, budou hrát výběry Kanady, USA, Švédska, Ruska, Finska a České republiky. Další dva týmy by měli tvořit ostatní hráči z Evropy působící v NHL a hokejisté do 23 let.

Turnaj s nejlepšími hráči světa bez Slovenska?

Světového poháru se tak nejspíše nezúčastní Slovensko, což chce ale vedení tamního svazu ještě zvrátit. Prezident svazu Igor Nemeček a generální manažer reprezentace Otto Sýkora dokonce odletěli do Columbusu, kde se mají setkat se zástupci zámořské soutěže. "Jednání je naplánované na pátek, kdy se i rozhodne, zda bude na turnaji hrát šest nebo osm zemí a i to, zda budeme mít vlastní tým, nebo naši hráči budou hrát ve výběru Evropy," uvedl Nemeček.

Slovenská média však už jistě počítají s tím, že Slováci se světového poháru jako samostatný tým nezúčastní. Podle TSN by se celý turnaj měl hrát v Torontu a organizátoři předpokládají, že jim zajistí zisk 75 až 100 milionů dolarů. Šéf NHL Gary Bettman již v listopadu potvrdil, že světový pohár je pro zámořskou soutěž na mezinárodní scéně prioritou, proto se momentálně příliš nezabývá možností přerušení NHL v průběhu olympiády v roce 2018.

Zdroj
ČTK, Nový čas

Hlavní zprávy

Nejčtenější články