Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavia bude hrát s Brnem v Edenu. Do azylu zamíří i Vítkovice

Praha, Ostrava - Extraligové hokejisty Vítkovic čeká v úvodním březnovém týdnu stěhování z domovské ČEZ Arény. Minimálně závěrečný zápas základní části proti Plzni sehrají Ostravané 1. března kvůli Davisově poháru s největší pravděpodobností na zimním stadionu v Porubě. Problémy s termínovou kolizí má i pražská Slavia, která kvůli halovému mistrovství Evropy v O2 areně určitě sehraje 27. února duel 51. kola s Kometou Brno v Edenu a další zápasy se ještě řeší.

Zimní stadion Eden
zdroj: mathes.estranky.cz

Slavia musí hrát proti Kometě v Edenu, protože se v O2 areně už bude chystat HME atletů. Samotný šampionát je na programu od 5. do 8. března. Zasáhne tak i do startu skupiny o 11. až 14. místo, která Slavii se ztrátou 19 bodů na desáté místo 13 kol před koncem podle všeho nemine. "Jsou tam i další termínové kolize. O místě působení v play-out a v případné baráži se aktuálně ještě rozhoduje. Jasno by mohlo být tak do čtrnácti dnů," řekl tiskový mluvčí Slavie Jakub Mezlík.

Slavia působí v O2 areně od finále v sezoně 2003/04. Od té doby se do Edenu přesunula při svém jediném působení ve skupině o 11. až 14. místo v roce 2011 a pak ještě v polovině listopadu 2012 na duel s Vítkovicemi kvůli kolizi s Davisovým pohárem. V Edenu ale slávisté pořád trénují.

Vítkovice budou hrát zřejmě v Porubě

Vítkovice doplatí na souběh termínů s utkáním českých tenistů proti Austrálii, pro který je ČEZ Aréna zarezervována od 28. února do 7. března. "Moc bychom si přáli, aby nás přišli fanoušci podpořit v co možná největším počtu, protože může jít o rozhodující zápas sezony. Jenže my už teď víme, že na 99 procent už tento zápas budeme muset hrát v Porubě, kam se vejde samozřejmě podstatně méně diváků než do ČEZ Arény," uvedl generální manažer Vítkovic Petr Husička.

Vynucený exil se však může prodloužit v závislosti na tom, do které fáze soutěže se Ostravané po dlouhodobé části kvalifikují. Pokud by postoupili do předkola play-off, museli by v Porubě odehrát minimálně další dva domácí zápasy, jedno utkání by v Porubě museli hostovat i v případě účasti ve skupině o záchranu. Jen přímý postup do čtvrtfinále, k němuž však momentálně nemají blízko, by Vítkovice nepřipravil o další výhodu domácího prostředí. "Bohužel s tím nic neuděláme. Já to říkám raději dopředu, aby fandové o tom věděli a počítali s touto situací. Detaily pořád ještě řešíme," řekl Husička. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články