Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno doma přivítá Třinec. Pardubice s Říhou čeká Sparta

Praha – Již osmkrát v řadě hokejisté Třince nepoznali v extralize hořkost porážky. Famózní jízdu lídra soutěže se v 36. kole pokusí přerušit čtvrtý celek tabulky brněnská Kometa, která Slezany přivítá na svém ledě. Návrat do extraligy čeká na trenéra Miloše Říhu staršího. Ten si odbude opětovnou premiéru na lavičce Pardubic v utkání se Spartou. Přímý přenos utkání Brno - Třinec sledujte od 18:00 na ČT sport nebo na našem webu, komentují Jiří Hölzel a David Moravec.

Sport
zdroj: ČT4

18:20 Brno - Třinec ČT sport

Brno se rychle vzpamatovalo z dvouzápasového výpadku na konci prosince, z posledních dvou utkání po Novém roce vybojovalo pět bodů a tým se dostal opět do herní pohody. Duel s vedoucím Třincem bude diváckým tahákem. Oba vzájemné zápasy v tomto ročníku byly vyrovnané a těsná jednobranková vítězství získali hosté.

"Pokusíme se tuto tradici narušit. O kvalitách Třince na ledě soupeřů hovoří nejlépe v hodnocení těchto zápasů první místo v tabulce. Velká síla Třince je také v přesilovkách, pohlídat si musíme také nebezpečné útočníky Adamského, Orsavu a Polanského," uvedl asistent kouče Karel Beran. Z kádru vypadl Holec, který zamířil na hostování do konce sezony do Slavie.

Třinec je tým se suverénně nejlepší aktuální formou a pod Špilberk jede prodloužit šňůru osmi výher. Ocelářům už pomůže i útočník Plíhal, který se na led vrací po dlouhodobém zranění. "S Brnem to letos dvakrát bylo úplně vyrovnané, dva těsné zápasy o gól. Uvědomujeme si jeho sílu, znovu to může být o maličkostech, ale věříme, že neodjedeme s prázdnou," řekl třinecký asistent Václav Varaďa. Mimo hru zůstává Irgl, otazník je u Krepse.

18:00 Pardubice - Sparta

Cesty Pardubic a kouče Venery se rozdělily, poprvé v samostatné české extralize se tak na střídačku postaví trenérský tandem tvořený otcem a synem, neboť Říhovým asistentem je jeho syn Miloš. A oba mají co napravovat, neboť mužstvo prohrálo poslední dva zápasy s celkovým skóre 2:11. Přestože jsou Východočeši sedmí, z první jedenáctky týmů tabulky obdrželi nejvíce branek - za 34 odehraných zápasů už 108.

Říha, jenž se na post pardubického trenéra vrací po téměř dvou letech, by však rád dosáhl zlepšení rovněž v útoku. "S Vítkovicemi jsem neviděl, že by někdo přešel protihráče v souboji jeden na jednoho. To mi tam chybělo. I když mám dva metry, se musím snažit, abych soupeře dostal do potíží a pomohl tak týmu," připomněl Říha zápas minulého kola, který pro Pardubice skončil doma debaklem 1:6. K dispozici už budou junioři Ščotka s Voženílkem a Špačkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice povedou Říha s Říhou, Venera skončil

Sparta je na tom lépe. Vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů a nahání druhý Litvínov. "Pardubice jsou pro nás dalším těžkým soupeřem, který má své nesporné kvality. Zápasy těchto dvou soupeřů jsou navíc vždy divácky atraktivní a sledované. Čeká nás bouřlivé prostředí a soupeř, který má nového trenéra a bude mít motivaci uspět. My musíme předvést stoprocentní, bezchybný výkon. Pokud se nám podaří navázat na to, co jsme předváděli po většinu utkání v Brně a ve Zlíně, uspějeme," věřil asistent trenéra Zdeněk Moták. Chybějí Staňa, Přibyl a Cingel.

17:00 Vítkovice - Litvínov

Vítkovice už mohou s jistotou konstatovat, že jim listopadová trenérská výměna prospěla a pár Svozil - Petr vytáhl tým z předposledního místa znovu do středu tabulky. Posílit pozici chtějí proti Litvínovu. "Když pomineme suverénní Třinec, tak je to právě Litvínov, kdo vede zbytek extraligy. Mají hodně silný tým, zkušené trenéry, kteří hře dali systém a řád. Není náhodou, že od začátku sezony jsou tak vysoko. Takže z naší strany musí jít o maximálně koncentrovaný a kvalitní výkon," uvedl kouč Vítkovic Ladislav Svozil.

Kádr doplnilo trio juniorských reprezentantů Klok, Štencel, Zdráhal, ale na marodce jsou Čerešňák, Stehlík, Strapáč a nejistý je start Húževky.

Litvínov - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Litvínov si po dvou měsících připsal tři vítězné duely za sebou. Proti Ostravanům dvakrát v sezoně těsně vyhrál. Naposledy s Olomoucí měl však menší výpadek a proti Vítkovicím už by ho mohl ve vyrovnaném duelu mrzet. "Tohle se nám nesmí stávat, musíme zkrátka hrát celých šedesát minut," prohlásil útočník František Lukeš.

17:30 Zlín - Karlovy Vary

Zápas o hodně důležité body spolu sehrají Zlín a Karlovy Vary. Obhájce titulu se opět propadl na předposlední místo. Především proto, že se opět vrátil k chybám ze začátku sezony. Trápí se v koncovce a špatně brání. V minulých dvou duelech inkasovali Berani celkem 11 branek.

"Osm z nich jsme však obdrželi v oslabení. Proto se zaměřujeme v přípravě kromě přesilovek i na bránění v početní nevýhodě. Potřebujeme prolomit střeleckou smůlu," posteskl si kouč Rostislav Vlach. Zlín v předcházejících dvou duelech získal s Karlovými Vary pět bodů. "I když se zatím Karlovým Varům na ledě soupeřů nedaří, čeká nás kvalitní soupeř s hokejově chytrými útočníky Dudou, Hruškou a Balánem," dodal Vlach.

Na marodce jsou obránci Valenta s Řezníčkem a útočník Sedláček, který ve středu podstoupil operaci ramena a bude minimálně dva měsíce chybět.

Energie je přímým konkurentem Beranů v boji o předkolo play-off. "Naším úkolem bude hrát dobře ze zabezpečené obrany. Navíc síla domácích je umocněna v přesilových hrách, které hrají opravdu dobře. To znamená, že se nesmíme nechat vylučovat," prohlásil asistent trenéra Jaromír Kverka. "Naše největší bolest je to, že neproměňujeme šance, což nám velmi ubližuje," dodal útočník David Hruška. Tým navíc bojuje s chřipkou.

18:00 Liberec -Plzeň

Desátý Liberec nechal zapomenout na čtyřzápasovou sérii porážek a po dvou výhrách předvedl statečné vystoupení na Spartě, kde ztratil zápas až v prodloužení. S Plzní chce naskočit zpět na vítěznou vlnu. Ani Indiáni však nemají na rozdávání, navíc bojují o šestku. "Bude to důležitý zápas, ale extraliga je hodně vyrovnaná, soupeře si nevyberete. Musíme hrát stále svoji hru a soustředit se na přesilovky a oslabení. A mít stále dobrý pohyb, o tom to celé je," řekl plzeňský bek Branislav Kubka.

18:00 Olomouc - Mladá Boleslav

V souboji dvou loňských postupujících mezi elitu přivítá Olomouc Mladou Boleslav. Domácí zažívají pokles formy, který patrně úzce souvisí s jejich střeleckou nemohoucností. Hanáci totiž od 5. prosince a zápasu se Slavií (4:2) nedokázali v jednom utkání vstřelit víc než dva góly. Soubor trenérů Petra Fialy a Jiřího Dopity tak v posledních osmi kolech utrpěl šest porážek a v tabulce se sesouvá k ožehavému pásmu desátého místa. Mladé Boleslavi mají Kohouti co vracet - v sezoně jí dvakrát podlehli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články