Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dvacítka se vrátila z Kanady, hráči stojí za trenérem Přerostem

Praha – Do Česka se z neúspěšného hokejového mistrovství světa v Kanadě vrátila reprezentační dvacítka. Nálada odpovídala nejen konečnému šestému místu, ale i medializaci různých názorů na složení a vedení týmu. Národní tým přiletěl i s trenérem Miroslavem Přerostem, který byl v pondělí v Torontu po kolapsu hospitalizován.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvacítka se vrátila s Kanady i s trenérem Přerostem

Vedení národního týmu bylo s prací odstupujícího kouče na šampionátu v Kanadě spokojeno. "Z mého pohledu realizační tým fungoval stoprocentně a hráči byli dobře připraveni na všechna utkání," řekl generální manažer dvacítky Petr Komers.

Výtky na práci trenéra měl hlavně otec útočníka Pavla Zachy. Ostatní hokejisté se ale za trenéra postavili, přestože český tým vypadl ve čtvrtfinále se Slovenskem. "Všichni házeli vinu jenom na něj. Hráli jsme tam jako tým a svádět všechno na trenéry je blbost. Bereme vinu na sebe," uvedl obránce Lukáš Klok.

Zatímco Miroslava Přerosta čeká v pátek v Plzni další lékařské vyšetření, výkonný výbor hokejového svazu by měl už zítra jednat o jménu jeho nástupce. "Jakub Petr dokázal s osmnáctkou vybojovat dva fantastické úspěchy, takže si myslím, že by byl vhodným kandidátem," připustil Komers.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články