Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Náš potenciál jsme prodali v jediném zápase, řekl kouč dvacítky Přerost

Montreal - Přestože jí byly dávány medailové naděje, stejně jako v předchozích letech skončila česká hokejová reprezentace na juniorském MS po porážce se Slováky už ve čtvrtfinále. Hlavní trenér Miroslav Přerost proto nepovažuje cestu svého týmu turnajem za úspěšnou, přestože do důkladnějšího rozboru se zatím pouštět nechtěl.

Češi podruhé inkasovali z hole Petera Cehlárika. Brankář Svoboda byl bez pomoci obránců bezmocný
zdroj: ČTK/AP autor: Ryan Remiorz

"Hlubší hodnocení, na to bude asi čas později. V zápase s Ruskem jsme ukázali své schopnosti, obecně jsem asi od nás čekal trochu víc. Takže je pro mě mistrovství zklamáním," řekl Přerost po konečné 6. příčce.

Podle kouče bylo čtvrtfinále zápasem o jedné brance. "První gól je přesně to, co potřebovali. Jejich hra je postavená na tom, že hrají tvrdě v defenzivě a vycházejí z obranného pásma. Čekají na chyby soupeře, což jim po skórování stačilo. Na konci zápasu na naší straně pracovala nervozita, čehož dokázali využít," popsal.

Zlomové momenty se podle trenéra odehrály v prostředním dějství. "Celé to rozhodla druhá třetina. Nedali jsme tři nebo čtyři vyložené šance. Když se na to podíváme celkově, my měli asi pět příležitostí, ale gól jsme nedali. Oni měli dvě a dali dvě branky," vypočítal Přerost. "Věřil jsem celou dobu, prakticky až do třetího gólu. Ale zkrátka jsme celkově štěstí nešli tolik naproti jako předtím."

Po všeobecném nadšení, které po výhře nad Ruskem panovalo, přišlo rychlé vystřízlivění. "V hlavách momentálně převažuje obrovský smutek. Náš tým měl sice velký potenciál, ale ten jsme prodali jen v jediném zápase. To je na celém turnaji docela málo," řekl Přerost.

Ani proti bývalému federálnímu partnerovi Češi nezvládali hru v početní převaze, během níž na celém šampionátu skórovali jen jednou. "Přesilové hry, to byl problém celého turnaje. Zkoušeli jsme různé varianty jak v tréninku, tak v zápase, ale prostě se nedařily. Kluci nenacházeli odvahu zakončit," připomněl.

Na MS česká dvacítka podle jeho slov narážela na nepříjemné soupeře. "Nám celkově nevyhovovala mužstva, která hrála ze zabezpečeného středního pásma. To bylo třeba Švýcarsko nebo Dánsko, pak ve čtvrtfinále i Slovensko. Proti nim jsme se zkrátka neprosazovali," uzavřel Přerost.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "20" - Slovensko "20"
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články