Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Polák si vyrovnal gólové maximum, Torontu to na výhru nestačilo

New York – Čtyři góly v jednom ročníku. To je dosavadní maximum Romana Poláka. Český obránce Toronta má však naběhnuto na jeho překonání, jelikož v polovině sezony si svůj "osobák" stačil vyrovnat. Stalo se tak v utkání s Floridou, v němž Maple Leafs dlouho vedli, ale nakonec prohráli 4:6.

Roman Polák (vlevo) slaví se svými spoluhráči z Toronta vstřelenou branku
zdroj: ČTK/AP autor: Darren Calabrese

Polák se trefil v prostřední části zápasu, kdy si ze své pozice obránce sjel až před branku a nikým neatakován pohodlně vyrovnal na 2:2. Odstartoval tím povedenou pasáž Toronta, které v rozmezí 35. až 39. minuty otočilo třemi góly stav 1:2. Jenže závěrečnou třetinu opanovali Panthers a čtyřmi zásahy překlopili vedení zase na svou stranu. Do sestavy vítězů se podruhé za sebou nevešel Tomáš Fleischmann.

"Jen jsme do nich stále bušili. Nahazovali jsme puky na bránu, tlačili se před ni a tím jsme si vytvářeli většinu šancí. Po skrumáži taky padly tři ze čtyř branek v poslední třetině. To by pro nás mohlo být poučení. Jestli si chceme vypracovat více gólových příležitostí, musíme být víc před brankou," řekl Brad Boyes, který v 57. minutě vstřelil vítězný gól.

Toronto ve čtyřech z pěti posledních zápasů inkasovalo minimálně čtyři branky. Od Philadelphie dostalo před Vánoci dokonce sedm gólů. "Úplně jsme dnes přestali bruslit. To se nesmí stávat. Hra v obraně teď není naší silnou stránkou, proto bude hlavní náplní našich dalších tréninků. V našem pásmu panuje až moc velká svoboda. Nehrajeme dostatečně tvrdě a důrazně. Pak se z nás stává úplně jiný tým," uvedl trenér Randy Carlyle.

Hokejisté Anaheimu díky brankám obránců porazili v domácím prostředí Vancouver 2:1 v prodloužení. Ducks po dvou třetinách prohrávali, ale v závěrečné části vyrovnal Francois Beauchemin a v čase 62:42 rozhodl Cam Fowler. Anaheim si vítězstvím upevnil vedení v soutěži, které vládne se čtyřbodovým náskokem před Chicagem.

"Od chvíle, kdy jsem sem přišel, cítím, že tahle parta chce vyhrávat a nevzdává se za žádného stavu. To je jeden z důvodů, proč máme tolik výher ze zápasů, v nichž jsme otáčeli skóre. Kluci věří, že můžou vyhrát, a to je polovina úspěchu," uvedl trenér Anaheimu Bruce Boudreau, jehož svěřenci jsou na vyrovnaná utkání mistry - hned 15 z posledních 17 duelů vyhráli o gól.

K úspěchu nad Vancouverem pomohl domácím i taktický tah, kdy Boudreau nasadil na elitní formaci Canucks obranáře. Řada Andrewa Cogliana se své role zhostila na výbornou, když bratry Sediny s Radimem Vrbatou na pravém křídle pustila jen k jedné střele. "Obvykle se k tomuto kroku v první polovině soutěže neodhodláte, ale dnes jsme učinili výjimku. A kluci si vedli velmi dobře," pochválil Boudreau své hráče.

Výsledky NHL:

Florida - Toronto 6:4 (0:0, 2:4, 4:0)

Branky: 29. Huberdeau, 31. Hayes, 43. Kulikov, 51. Mitchell, 57. Boyes, 59. Upshall - 27. Pánik, 35. Polák, 38. Van Riemsdyk, 39. Kadri. Střely na branku: 34:22. Diváci: 17 877. Hvězdy zápasu: 1. Boyes, 2. Kulikov (oba Florida), 3. Lupul (Toronto).

Anaheim - Vancouver 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky: 47. Beauchemin, 63. Fowler - 23. Weber. Střely na branku: 31:14. Diváci: 17 374. Hvězdy zápasu: 1. Fowler, 2. Beauchemin (oba Anaheim), 3. Miller (Vancouver).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články