Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Boleslav si poradila s Vary a ukončila sérii proher

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi ve 32. kole porazili Karlovy Vary 5:1 a ukončili sérii sedmi porážek v řadě. Hosté nebodovali poprvé po čtyřech zápasech, venku si však připsali dvanáctou porážku za sebou. Extraligový nováček rozhodl zápas třemi brankami v závěrečných šesti minutách.

Ilustrační foto

Středočeši poprvé nasadili obránce Kočího, který přišel na hostování do konce sezony z Pardubic, po osmizápasové pauze zaviněné opakovaným otřesem mozku se do sestavy vrátil útočník Broš a hned při prvním střídání se mohl radovat se spoluhráči z gólu. Po brzkém trestu Dudy využil přesilovku Látal střelou z pravého kruhu. Rychlý gól z 61. vteřiny Mladou Boleslav nabudil k další aktivitě, Kašpařík sice v páté minutě z úhlu netrefil odkrytou branku, ale o chvíli později navýšil náskok na 2:0 Stříteský.

Jeho lehké nahození si gólman Habal lapačkou srazil do branky a vzápětí ho vystřídal Závorka. Náhradníka v karlovarské brance brzy prověřili Stříteský s Bártou a po sérii vyloučení v závěru první třetiny včetně trestu Bičánka do konce zápasu za zákrok kolenem na Pacovského musel odolávat v dvouminutovém oslabení tři na pět. Jakmile vypršela dlouhá boleslavská přesilovka, hosté se sami dostali k početní výhodě při trestu Kočího.

Velkou šanci měl hlavně David Hruška, k němuž se odrazil puk po nedůrazné boleslavské rozehrávce, ale už byl příliš blízko u Růžičky a blafák nedotáhl. Hosté se nadechovali, aktivně působila hlavně první formace a právě její úderný útočník Duda před polovinou zápasu snížil krásnou střelou švihem. Západočeši měli i další střelecké příležitosti, ale pokus Václava Tomečka z dobré pozice Růžička vytěsnil.

Do třetí třetiny vstoupili mladoboleslavští hráči sérií šancí, jenže Pabiška, Musil ani Kubica nevyužili velmi dobré pozice. Pak domácím zatrnulo, když Deyl při přesilovce ve velké šanci místo odkryté branky pálil do boční sítě. V 52. minutě usiloval o karlovarské vyrovnání i Skuhravý, ale po jeho nevyužité šanci udělali domácí důležitý krok k výhře. Přesilovku pět na tři po čtrnácti vteřinách proměnil Výborný a zvýšil na 3:1. V závěru pak boleslavské tři body pojistili skórující Trončinský s Pacovským.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Karlovy Vary

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. M. Látal (Broš, Klimenta), 6. Stříteský (Mikulík, Lenc), 55. D. Výborný (Trončinský), 57. Trončinský (M. Látal), 58. Pacovský (M. Látal) - 30. Duda (R. Hruška, Sičák). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5, navíc Bičánek 5 min. a do konce utkání, Skuhravý, Balán (všichni K. Vary), Žabka (M. Boleslav) všichni 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3 640.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Trončinský, Ovčačík, Stříteský, Kočí, Vidmar, Žabka, Trška, R. Čermák - Mikulík, D. Výborný, Pabiška - M. Látal, Broš, Klimenta - Bárta, Kašpařík, Kubica - Pacovský, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Karlovy Vary: Habal (6. Závorka) - Harant, Sičák, Šmach, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šidlík - D. Hruška, Balán, Duda - Flek, R. Hruška, Micka - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, J. Kverka ml., R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st. a Kněžický.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Měli jsme dobrý začátek, první třetinu jsme byli lepší. Pak jsme měli dlouhou přesilovku, během ní i pět na tři, ale díky tomu, že jsme ji nevyužili, dodala sílu soupeři. Karlovy Vary byly ve druhé třetině aktivnější a dělaly nám problémy. Před třetí třetinou jsme trochu změnili taktiku a pak už jsme zápas kontrolovali."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Neměli jsme dobrý vstup do utkání, zatímco soupeři se povedl, což bylo umocněné i druhou, z naší strany lacinou brankou, kterou jsme inkasovali. Posléze jsme se zvedli, druhou třetinu jsme předváděli celkem solidní výkon. Do poslední třetiny jsme šli se záměrem udělat body, myslím, že za stavu 2:1 jsme měli jednu, dvě čisté gólové příležitosti, ale ve venkovních zápasech je důležité je využívat. Soupeř pak díky naší nedisciplinovanosti v přesilovkách rozhodl."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články