Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Brno doma letos podruhé zcela selhalo se Spartou

Brno - Pískotem skončilo utkání 32. kola mezi Brnem a Spartou. A nebylo divu, souboj třetího se čtvrtým sliboval vyrovnané utkání, které se na ledě Komety i dvě třetiny hrálo. Avšak ve třetí třetině se domácí zcela sesypali, Sparta vstřelila pět branek a uštědřila Brnu druhý debakl v sezoně - 8:2.

Brno - Sparta
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Oba celky vsadily hned v úvodu zápasu na otevřenou útočnou partii, v rychlém hokeji si počínala v koncovce aktivněji Sparta. Většinu střeleckých pokusů od modré čáry stačili v úvodní třetině blokovat domácí zadáci. Zbytek pochytal brankář Falter, který ale při přesilovce Sparty nestačil v 19. minutě reagovat na střelu obránce Barinky.

Sparta přidala ve 25. minutě s dávkou štěstí druhý gól, když odraženou střelu Rolinka od zadního mantinelu si Falter srazil do branky. Kometa po inkasovaném gólu zvýšila bojovnost a důraz v osobních soubojích. Nervozita vyvrcholila v boxerskou vložku mezi domácím Káňou a Buchtelem.

Brňané využili dvě přesilovky a po brankách obránců Kempného a Ptáčka, jehož střelu si srazil do vlastní sítě Klimek, srovnali skóre. Brňané se nechali strhnout útočným hokejem, na což doplatili. Z rychlého brejku po Pechově přesné přihrávce vrátil ve 35. minutě Spartě jednobrankový náskok Rolinek. Pražané v závěrečné třetině místo bránění náskoku dali přednost nátlakové hře, kterou přinutili soupeře k hrubým chybám.

Po brankách Formana, Saboliče a Cingela za pouhých 117 sekund dostal zápas jednoznačný charakter. Zdecimovaná Kometa inkasovala další góly z hole Cingela a Pecha, který se prosadil dokonce při přesilovce domácích. Brno si tak připsalo ve vzájemných duelech se Spartou na domácím ledě po předcházející prohře 1:8 další debakl.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:8 (0:1, 2:2, 0:5)

Branky a nahrávky: 27. Kempný (J. Hruška, Ptáček), 33. Ptáček (Ton, V. Němec) - 19. Barinka (Pech, J. Mikuš), 25. Rolinek (Kumstát, Pech), 35. Rolinek (Pech, Piskáček), 43. Forman (Cingel), 45. Sabolič (Pech, Kumstát), 45. Cingel (Ďaloga, J. Mikuš), 52. Cingel (Forman, Piskáček), 60. Pech. Rozhodčí: Mikula, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Kometa Brno: Falter - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Vágner - Ton, V. Němec, J. Hruška - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Holec, Ostřížek, Honejsek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Barinka, Piskáček, od 46. min. navíc Švrček - Klimek, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Cingel, Sabolič - M. Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Karel Beran (Brno): "Se soupeřem jsme drželi po dvě třetiny krok. Bojovností a dobrou hrou v přesilovkách jsme po dvou inkasovaných brankách vyrovnali. Bohužel jsme zbytečně rychle inkasovali třetí branku. Po ní jsme propásli při více než minutové přesilovce pět na tři šanci srovnat skóre a vrátit se do utkání. Ve třetí třetině jsme nezvládli začátek a po třech inkasovaných brankách už bylo proti silné Spartě těžké dotahovat její náskok."

Zdeněk Moták (Sparta): "Po dvě třetiny bylo utkání vyrovnané. Už tradičně jsme přišli při oslabeních o dvoubrankový náskok. Z mého pohledu byla velmi důležitá rychlá třetí branka, která měla významný vliv na další vývoj zápasu. Po ní jsme získali více klidu. O výsledku definitivně rozhodly naše rychlé góly v počátku třetí třetiny. Po nich jsme už byli lepší a hráli jsme to, co jsme potřebovali. Myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články