Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pitter: Nového trenéra zatím nemám. Cílem však zůstává play-off

Praha – Žádný dlouho promyšlený krok. Odvolání trenérského dua Slavie Ladislav Lubina, Josef Beránek bylo čistě spontánním krokem. "Opravdu jsem neměl prostor na to, abych něco nebo někoho vyřešil," řekl Vladimír Pitter, majitel pražského celku, který má pro budoucího trenéra jasný úkol. Zvednout "sešívané" ze dna a vybojovat s nimi play-off.

Předseda představenstva hokejové Slavie Vladimír Pitter
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Pitter se odhodlal k zásadnímu rozhodnutí po prohře v Olomouci 2:4, šesté porážce týmu za sebou bez bodového zisku a s odstrašujícím celkovým skóre během této neúspěšné série v poměru 14:35. "Naše prohry byly jak přes kopírák, zápasy jsme hlavně prohráli ve druhých třetinách. A v pátek s Olomoucí to bylo bohužel obdobné," uvedl Pitter.

I proto už nechtěl řešení odkládat, přestože se blíží reprezentační pauza, v níž by měl klub o něco více manévrovacího prostoru. "Oba trenéry jsem se rozhodl odvolat, protože Slavia má jasný cíl, který jsme si dali. A to je účast v play-off, kam se chceme dostat. Nemohu koukat doleva nebo doprava. Tady jde o klub a firmu jako takovou. A investice do ní," zdůraznil Pitter.

Pražané přitom na ledě nováčka dobře začali a skórovali jako první, jenže Olomouc vývoj otočila a reálně hrozilo, že slávisté už pošesté za sebou inkasují šest a více branek.

"I když jsme ve druhé třetině obdrželi pouze jednu branku, bylo to hlavně díky tomu, že oni trefili dvakrát konstrukci a Adam Svoboda chytil trestné střílení. Jinak to mohlo být po pěti minutách druhé třetiny klidně 5:1 a nikdo by se nemohl divit. A to fakt už není normální," zrekapituloval Pitter.

O možnosti změny na trenérském postu prý začal více uvažovat po úterním domácím utkání s Brnem (4:6). Slavia v něm vedla po divoké první třetině 4:2, po prostřední dvacetiminutovce už ale měla jednogólové manko a prohrávala 4:5. Prvotní myšlenka mu ale naskočila do hlavy po podobném kolapsu ve Zlíně (4:7). Druhé třetiny Slavia během série neúspěchů ve všech případech prohrála a má z nich dohromady nevídané skóre 0:16.

"Samozřejmě nedělní prohra ve Zlíně mě vůbec nenechala klidným a možná po tomto zápase jsem sám v sobě začal více analyzovat, co se musí stát, aby toto už nenastalo. Zde mě možná poprvé napadla myšlenka, že může dojít na výměnu trenérů. A to i z důvodu toho, že jsem za sebou měl v předchozím týdnu, tedy po prohře s Třincem, osobní pohovory s hráči i s trenéry. Bohužel nenastala žádná změna a zápas s Brnem, obzvlášť jeho druhá třetina, to byla opět stejná písnička," prohlásil Pitter.

O Lubinově nástupci prý ještě nemá jasno. Hodně intenzivně se však v posledních dnech spekulovalo o Miloši Říhovi starším. "Pro mě to rozhodnutí o odvolání bylo spontánní, tak jsem ho udělal, byť neznám náhradu," řekl. "Když jsem tak učinil, bylo pozdě večer a opravdu jsem neměl prostor na to, abych něco nebo někoho vyřešil. Lhal bych, kdybych tvrdil, že se mi nějaká jména nehoní hlavou, jen nechci udělat ukvapený závěr," dodal Pitter.

Přestože narazil na celou řadu odpůrců i v řadách nejvěrnějších fanoušků Slavie, za angažováním kontroverzního kouče Lubiny, jenž má hned několik škraloupů v osobním životě a zejména za volantem, si zpětně stále stojí.

"Ať se to nebude většině líbit, odvedl zde kus práce, na které se dá stavět. Nikdo nemohl lépe vidět tu každodenní práci uvnitř klubu, kterou s 'Berym' (Josef Beránek) odváděli, tak jako jsem ji viděl já. Samozřejmě výsledky jsou nakonec to, podle čeho se hodnotí práce trenéra. A poslední místo je alarmující. Myslím si, že po fyzické stránce je tým připravený dobře a má potenciál. Jen je potřeba začít vyhrávat," uzavřel Pitter.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Lubina prohru v Olomouci už neustál
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články