Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradec venku opět prohrál, radují se Vítkovice

Ostrava Hokejisté Vítkovic ve 27. kole extraligy šťastně udolali Hradec Králové 3:1 a zaznamenali třetí tříbodové vítězství v řadě. Východočeši sehráli v Ostravě smolný zápas: čtyřikrát trefili tyč a jejich čtvrtou porážku po sobě zpečetil až v závěru při power play trefou přes celé kluziště obránce Richard Stehlík. Sérii královéhradeckých proher venku tím rozšířil na sedm utkání.

Vítkovice - Třinec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Odpich do zápasu vyšel domácím na výbornou. Szturcovu střelu z kruhu Kacetl v páté minutě vyrazil, ale pak si Vítkovice dvěma slepenými góly vypracovaly uklidňující náskok. Soupeře navíc srazily tím, co je mu vlastní tvrdostí a důrazem před brankou. Olesz nejdříve v přesilovce doklepl do sítě vyraženou ránu Čerešňáka a za 70 sekund se znovu na brankovišti obratně zorientoval Huna a dorazil puk za Kacetla po zahozené Svačinově šanci.

Hosté ale nešli na lopatky. Mertl měl hned po buly na středovém kruhu na holi snížení, ale zblízka Dolejše nepřekonal. Ještě do konce první dvacetiminutovky se však Východočechům povedlo snížit. Kukumberg se v přesilovce natáhl po sražené střele a pohotově zasunul puk do brány. Hradec pokropil živou vodou a druhá část byla v jeho režii. Větší šance však paradoxně měli Ostravané. Vandas, Húževka a Szturc se během pár sekund vystřídali sami před Kacetlem, který odolal.

Domácí pak po Mikušově ráně spasilo břevno Dolejšovy branky a hostující tlak přehlušilo dvouminutové oslabení tři na pět, při němž domácí nepřesně ostřelovali Kacetla. Horní tyč pak Dolejšovi pomohla i při pokusu Vydareného, zatímco domácí vedení nenavýšil Burger, který po sólu od modré čáry forhendovým blafákem proti Kacetlovi neuspěl.

Skóre bylo do posledních minut na vážkách, slabým náturám v hledišti možná občas hrozil infarkt. Po vítkovické hrubce v přesilové hře unikli v přečíslení Mertl se Šimánkem, který ale zazvonil na tyč. Dolejš měl dobře postavenou bránu i osm minut před koncem, když další tyčku orazítkoval Frühauf. Vzdor závěrečnému tlaku už hosté na vyrovnání nedosáhli a do jejich prázdné brány puk naopak z rohu za vlastní klecí poslal Stehlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Hradec Králové

HC Vítkovice Steel - Mountfield Hradec Králové 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Olesz (Čerešňák, Burger), 15. Huna (Svačina, Malec), 60. Stehlík - 20. Kukumberg (P. Mikuš, Slovák). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Brejcha, Flegl. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 3 815.

Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Klok, Stehlík, Kovář, Zíb, Malec, Štencel - T. Svoboda, Burger, Olesz - Vandas, Húževka, Szturc - Huna, Roman, Svačina - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, P. Mikuš - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Vantuch - P. Beránek, T. Knotek, Červený - Kovářů, Tvrdík, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Hradec byl zatím nejlepší mužstvo shora, se kterým jsme hráli. Výborné v obraně a v osobních soubojích, my jsme jich dnes tak sedmdesát procent prohráli. Hrozně těžce jsme se prosazovali. Ve druhé třetině jsme měli odskočit víc, měli jsme pět na tři, Burger samostatný nájezd. Hradec v závěru stáhl sestavu, a když tam byla první, druhá lajna, měli jsme velké problémy. Ale i takovými ubojovanými zápasy se mužstvo zvedá."

Peter Draisaitl (Hradec): "S naší sebedůvěrou to po těch těsných prohrách není kdovíjaké. Byla vidět spíše snaha neudělat chybu než něco vytvořit. My jsme těch chyb udělali možná až moc, hlavně při obou gólech, které jsme dostali. Jinak nám to tam moc nepadá a to je problém. Jeden gól, který za zápas teď dáváme, s tím to je těžké."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články