Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Karlovy Vary podlehli pražské Slavii v repríze finále 2:3

Karlovy Vary - Po loňské účasti ve finále extraligy nemohou Karlovy Vary najít předešlou formu. Právě v repríze finálového klání nestačily na domácím ledě na výborně hrající Slavii a podlehly výsledkem 2:3. Karlovarské trápí především bídná střelecká produktivita - po 6 odehraných zápasech mají na svém kontě pouhých 7 vstřelených branek.

Západočeši začali s chutí a již po pár vteřinách vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Svobody Skuhravý. V páté minutě naopak musel na druhé straně zneškodnit Růžičkovou střelu domácí gólman Mensator. V polovině úvodní části měl výbornou šanci Beránek, ale Mensator vyrazil a hned z protiútoku ostře vystřelil Skuhravý, puk se z branky ihned odrazil zpět do pole, ale hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím gól neuznal. Touš podle něho skončil pouze na tyči

Zkraje druhého dějství šel Procházka sám na Svobodu, ale nepřekonal jej. Ve 23. minutě byl Mensator na místě při pokusu Čermáka a ještě v téže minutě moc nescházelo střele Dobroně. Ve 25. Hanzlík vysunul Skladaného, ale ten na Svobodu nevyzrál a hned z protiútoky s přehledem proměnil sólo Jelínek. Ve 26. měl šanci Skuhravý, překvapivá zadovka mu však nevyšla. V polovině zápasu nastřelil Skuhravý horní tyčku a vzápětí Mensator betony zachraňoval před Hruškou.

Třetí třetinou vyvrcholilo drama

V úvodu třetí třetiny Melenovský v přesilovce nejprve nastřelil tyčku, ale o půlminutu později už vyrovnal. Domácí byli v náporu a ve 47. minutě Svoboda skvěle zlikvidoval jak obrovskou šanci Melenovského, tak zakončení Dobroně a Bílka. V 51. minutě se však v přesilovce konečně prosadila první formace Energie, když po přihrávce Řezníčka neomylně zacílil Kumstát.

V 54. však inkasoval trest na dvě minuty Řezníček, navrch osobní desetiminutový trest a po necelé minutě hosté početní výhodu využili, když zblízka nezaváhal Hruška. V 57. navíc Bednář ideálně našel najíždějícího Červenku, který zblízka překonal Mensatora vrátil vedení na stranu hostí a stanovil tak konečný výsledek utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články