Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zlín nadále drží domácí neporanitelnost, proti Liberci se zaskvěl útočník Köhler

Zlín - Hokejisté Zlína ani tentokrát nedopřáli svému soupeři okusit vítězství ve svém domácím prostředí. Tentokrát porazili Liberec 6:3. O třetí zlínské domácí výhře rozhodla produktivita v přesilovkách a hattrick útočníka Bedřicha Köhlera. První formace navíc zaznamenala pět ze šesti vstřelených branek Zlína.

Duel Zlín-Liberec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Zápas začal ve vlažném tempu. Až v šesté minutě zahrozil Balaštík nebezpečnou střelou, ale nastřelil pouze libereckého gólmana Fikrta. Vzápětí měli hosté poprvé výhodu přesilové hry, neboť na trestnou lavici odešel Hlavačka, Zlín však pozorně bránil střední pásmo a Liberec se prakticky nedostal k přímé střele na Bieglovu svatyni. V závěru oslabení si aktivně hrající Balaštík vynutil faul, vyloučen byl Harant a početní výhoda se naskytla i domácím. Zlínští hráči si však počínali podobně jako Severočeši, a tak skóre zůstávalo stále bez branek.

Byli to domácí, jež se dostali do vedení zásluhou využité přesilové hry. Prohřešek Blatného potrestal Köhler, který úspěšně tečoval Galvasovu střelu od modré čáry. Berani během necelých dvou minut dvakrát udeřili při přesilových hrách zásluhou elitní řady. Nejdříve dorazil kotouč za Fikrtova záda kanonýr Balaštík a po 16 sekundách potrestal prohřešek Jareše po ukázkové kombinaci svým druhým gólem v zápase Köhler. Liberecký kouč Gregor si po této sprše raději vzal oddechový čas. Hosté zkorigovali nepříznivý stav zásluhou Vantucha po přesné střele z křídla. Zpět na tříbrankový náskok dostal domácí Kollár, který vstřelil při vlastním oslabení svůj premiérový gól v české extralize.

Hlavní hrdina zápasu útočník Köhler úřadoval i ve třetí třetině. Nejdříve ho fauloval vražením na mantinel Jiruš, který vedle dvouminutového trestu vyfasoval ještě osobní trest. Domácí nabídnutou přesilovku opět využili, když úspěšným střelcem byl sám Köhler, který zaznamenal hattrick a posunul se do čela tabulky extraligových střelců se šesti přesnými zásahy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články