Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta góly Ručinského a Černoška udolala Znojmo 2:1

Praha - Hokejisté pražské Sparty využili v domácím prostředí svých přesilovek a zvítězili 2:1 nad Znojmem brankami Martina Ručinského a Marka Černoška. Po třech zápasech za sebou venku se Pražané teprve podruhé od začátku sezony představili v domácím prostředí a po výhře 2:1 nad Libercem po samostatných nájezdech tentokrát bodovali naplno.

Sparta - Znojmo
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Pražané hráli už po půl minutě přesilovku po Bičánkově trestu, ale do šance se nedostali. Čekalo se na ní až do šesté minuty, kdy ale Ručinský ještě neprolomil svůj střelecký půst a Trvaje nepřekonal. Sparta se neprosadila ani v další přesilovce a v 16. minutě se tak mohli radovat Orli, když Pöpperleho překonal od modré čáry útočník Růžička.

Na začátku druhé části začala Sparta aktivně, ale více zahrozil hostující Haman, na druhé straně pak nezamířil přesně Kratěna. V 25. minutě Znojmo podruhé v utkání pykalo za zdržování hry a Mrázek se vracel z trestné lavice už za 18 sekund. Z hranice pravého kruhu pro vhazování napřáhl Ručinský a připsal si první extraligovou trefu ve sparťanském dresu.

Vzápětí se dostal do sóla Podlešák, ale Trvaj mu vypíchl puk hokejkou. Při Bičánkově trestu neuspěl dvěma ranami od modré čáry Gulaši a z dorážky Výborný. Ton pak nezužitkoval rychlý brejk, za Znojmo měl po delší době možnost Svoboda. Hosté se pak neprosadili při své první početní výhodě v utkání a v závěru druhé části se museli bránit v oslabení, dokonce 72 vteřin ve třech proti pěti. Velkou šanci však Výbornému chytil Trvaj.

Na začátku závěrečné části mohl při Hanzlíkově vyloučení dostat hosty do vedení Růžička, ale neuspěl. V 48. minutě naopak potrestal Švrčkův faul Černošek a zvýšit mohl v další přesilovce Kratěna. Orli nevyužili k vyrovnání přesilovku při Ptáčkově trestu a ani závěrečných 59 vteřin početní výhody po vyloučení Gulašiho, když Erat tváří v tvář Pöpperlemu půl minuty před závěrečnou sirénou nedokázal vynutit prodloužení. Stejný hráč ztroskotal na sparťanském brankáři i sedm vteřin před koncem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články