Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokej pod širým nebem? Litvínov chce přivítat Spartu na teplických Stínadlech

Litvínov (Mostecko) – Vedení extraligového Litvínova zvažuje možnost, že by v únoru sehrálo zápas se Spartou pod širým nebem. Dějištěm prestižního souboje by se mohl stát fotbalový stadion v Teplicích.

Teplický stadion Na Stínadlech
zdroj: ČTK autor: Slávek Růta

Litvínovským hokejistům se letos daří nad očekávání, a tak mají smělé plány. Jejich možní hostitelé nejsou proti, i když už v té době poběží fotbalová liga a nebude snadné sladit termíny. Litvínov se se Spartou utká v pátek 27. února a duel bude součástí předposledního, 51. kola základní části.

"Teplice a Litvínov jsou značky severočeského sportu a dlouhodobá spolupráce by mohla vyústit i tímto zajímavým projektem," prohlásil obchodní a marketingový ředitel fotbalových Teplic Petr Heidenreich.

Je nám líto, video expirovalo.
Bude se hrát hokej na fotbalovém stadionu v Teplicích?

V české extralize se zatím pod širým nebem odehrálo jen jedno utkání, v lednu 2011 se na plochodrážním stadionu ve Svítkově v Pardubicích představila Kometa Brno. Zápas sledovalo 17 140 fanoušků.

Příprava utkání vyjde na několik milionů korun. "Bude se to muset poskládat především z partnerů zápasu," uvedl generální manažer Litvínova Robert Kysela.

Jiří Šlégr, litvínovská opora:

"Chtěli jsme, aby na nás koukali jinak, než na region s velkou nezaměstnaností a s velkými dírami po uhlí."

Fotbalový stadion Na Stínadlech má oficiální kapacitu 18 221 diváků, která by však pro hokejové utkání mohla být upravena.

Nejvyšší návštěvou na hokejovém utkání na českém území je 18 500 diváků, kteří v roce 1962 přišli na zápas Spartak Sokolovo - ZKL Brno do nově otevřené Sportovní haly v Praze.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články