Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Irgl musí na operaci, lékaři mu našli ledvinový nádor

Třinec - Hokejista Zbyněk Irgl se bude muset podrobit operaci ledvinového nádoru. Třiatřicetiletý útočník a druhý nejlepší střelec Třince ji podstoupí v pondělí.

Sport
zdroj: ČT4

Vicemistr světa z roku 2006 kvůli zdravotním problémům nehraje od dvanáctého listopadu. Klub nyní oficiálně oznámil, že důvodem je vážné onemocnění. S ohledem na hráčovo soukromí další informace neposkytne, vyjadřovat se nebude ani samotný hráč. "Je to pro všechny v celé organizaci nečekaná zpráva, ale jedním dechem dodávám, že nepochybujeme o tom, že Zbyněk bude zase brzy zdravý a vrátí se na led. Od klubu se mu dostane maximální možné podpory," řekl tiskový mluvčí Ocelářů Tomáš Želazko.

Vítkovický odchovanec Irgl přišel do Třince jako hlavní letní posila po sedmi sezonách v KHL. Bývalý hráč Jaroslavle, Atlantu Mytišči a Dinama Minsk dal v úvodních 19 kolech jedenáct gólů a připsal si osm asistencí. Do Werk Arény zatím denně dojíždí, v rámci fyzických možností se stále udržuje i v kondici a posiluje.

S nádorovým onemocněním se během hokejové kariéry potýkaly i hvězdy jako Mario Lemieux a Sakku Koivu, kteří se pak znovu vrátili na led NHL.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejista Irgl má nádor na ledvině


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články