Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín rozebral Hradec Králové 4:2 a už není poslední

Zlín - Zlín porazil Hradec Králové 4:2 a vyhrál tak za tři body poprvé po pěti kolech, navíc se už odpoutal ode dna tabulky. Beranům k tomu pomohla domácí porážka Vítkovic se Spartou. Všechny branky dnes na zlínském ledě padly v první polovině zápasu.

Zlínští hokejisté bodovali čtyřikrát v řadě a hned v úvodu bylo jasně patrné, že dnes chtějí popáté a za všechny body. Ve čtvrté minutě se ocitl sám mezi kruhy Vlach, objel vyjetého Kantora a zakončení do prázdné brány mu nedělalo problém. Netrvalo dlouho a domácí udeřili podruhé. Krátce po přesilové hře Veselý přiťukl puk Svobodovi a tomu nestálo při úspěšném zakončení nic v cestě.

Jenomže i Hradec začal kousat, třeba pokusu Mertla chyběl ke gólové tečce jen kousek. A co si Berani těžce vypracovali, bylo během 22 vteřin pryč. Nejprve z kruhu propálil Hromadu Kukumberg a hned po něm procpal kotouč za betony zlínského brankáře Vantuch. Vedení zpět si mohli domácí vzít v početní výhodě, ale Leška v tutovce trefil jen beton Kantora. Vedoucí branka i přesto přišla. Sotva vyprchal trest Vašíčka, usměrnil Marušákovu ránu svou holí Ondráček a Zlín měl opět navrch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové

Ve druhé třetině sehráli Východočeši dobře přesilovku, ale výsledkem byla jen levá tyč Hromadovy brány. Následně se zbytečně oslabili hosté, když hráli v šesti. Jako první byl v gólové situaci Svoboda, ale neuspěl, vzápětí však na modré napřáhl Valenta a šikovnou tečí vrátil Beranům dvoubrankový náskok Čajánek. Rychle odpovědět mohl Šimánek, ale zacílil jen vedle tyče. Hned po pauze ohrozila branku nebezpečná teč Mikuše, na druhé straně stálo štěstí zase při Kantorovi, když se po Říčkově střele puk odrazil od plexiskla zpět do jeho brankoviště. Následně se pokoušel brankáře hostí překonat po objetí brány Svoboda, ale puk mu v poslední fázi uskočil.

Pátou trefu domácí nepřidali ani při 46 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři. V závěru sáhli hosté k power play, v níž puk tečoval těsně vedle vlastní brány Žižka, poté si vzali Mountfield oddechový čas na bojovou poradu, ale Zlínští se bez problémů ubránili.

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:2 (3:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Roman Vlach, 8. J. Svoboda (O. Veselý, Čajánek), 15. Ondráček (Marušák), 29. Čajánek (Valenta, J. Svoboda) - 11. Kukumberg (Dej, Slovák), 12. Vantuch (Dietz). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 3864.

Zlín: Hromada - Marušák, Řezníček, Kotvan, O. Horák, Žižka, Valenta - Ondráček, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Šťastný, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Hradec Králové: Kantor - Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, P. Mikuš, Vašíček - P. Beránek, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Červený - Tvrdík, Troliga, Vantuch - Kovářů, R. Pilař, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Juraj Jurík (Zlín): "My jsme ten zápas začali dobře, šli jsme do dvoubrankového vedení. Bohužel poté jsme ho v takové slabé minutce ztratili, ale pro vývoj bylo důležité, že jsme ještě do pauzy vstřelili další gól. Ve druhé třetině jsme se trochu uklidnili, i když si myslím, že to tam ztratilo nějaké tempo, protože hráči jsou pozorní, aby neudělali faul, více než na tu hru. Takže to byl obrázek spíše opatrné hry, každý čekal na své přesilovky. Bohužel jen jednu z mnoha jsme využili, ale na 4:2, což byl gól, který nám do toho dalšího průběhu hodně pomohl, protože pak se Hradec už musel tlačit více do útoku, což nám vyhovovalo. Hodně jsme takové vítězství potřebovali, abychom potvrdili body z venku."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Dnes jak se hokej hraje, respektive píská, tak je to o tom, jestli dáme ty góly, když potřebujeme, nebo nedáme. Zejména v přesilovkách, ve kterých se hraje hodně. Zlín ty góly dnes dal, když potřeboval, na rozdíl od nás. Určitě malinko, tedy možná až výrazně, jsme ve třech případech Zlínu ke gólu pomohli. Posledních třicet minut jsme se nemohli dostat do gólových šancí a tak jsme neměli šanci zápas otočit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články