Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta si i podruhé v sezoně poradila s Pardubicemi

Praha – Hokejisté Sparty porazili ve 23. kole extraligy Pardubice 4:2 a ukončili tak sérii tří domácích porážek. Pardubice naopak počtvrté za sebou nebodovaly. Dvěma body za gól a asistenci se pod výhru Pražanů podepsal forvard Jan Buchtele, který právě v Pardubicích hokejově vyrostl.

Sparta začala aktivně a v začínající druhé minutě rozezvučel tyč za zády hostujícího gólmana Kristana povedenou ranou z kruhu pro vhazování Buchtele. V osmé minutě nejprve promrhali Pražané 18 vteřin dvojnásobné početní výhody, ale v té klasické už otevřeli skóre. Poláškovo nahození tečoval před brankovištěm clonící kapitán Rolinek. Vzápětí mohl zvýšit Cingel, jenže nedal, na trestnou lavici chvilku poté putoval Pech a po nahození od modré čáry, které brankář Staňa jen vyrazil, slavil vyrovnání úspěšně dorážející Ščotka.

Na konci 14. minuty při další přesilovce Východočechů uháněl sám na Kristana po Čáslavově chybě Buchtele, Kristana však nepřelstil. Spartě přesto ještě před přestávkou vrátil vedení s klidem a přehledem zakončující Cingel. Do druhé třetiny si Sparta přenesla přesilovku, ale větší možnost přišla až po jejím skončení: Mikuš ale nedokázal dostat puk do odkryté branky.

Pardubičtí šli pak velmi krátce po sobě dvakrát do čtyř, ve druhém případě potrestal jejich nedisciplinovanost do prázdné branky dorážející Sabolič. Snížení měl na hokejce Gregorc, po přečíslení dvou na jednoho ale gólová tečka chyběla. Velmi podobně jako se předtím provinili hosté, stihl dva tresty záhy po sobě mladý domácí forvard Chlapík. Zejména v prvním případě musel na dálku hodně děkovat po Sýkorově ráně bez přípravy Staňovi, že se nevracel do hry dříve.

Sparta sice odolala v oslabení, jenže pak z nenápadné akce zamířil přesně pod horní tyčku Špaček a bylo to znovu jen o gól - 3:2. Zkraje třetí dvacetiminutovky potrápil Staňu v přesilovce opět Sýkora, vyrovnat mohl i Půhoný, ale Sparta odolala a sama v 54. minutě kontrovala. Souhru bývalých hráčů Pardubic zakončil po Ďalogově parádním pasu tváří v tvář Kristanovi Buchtele. Zvýraznit rozdíl ve skóre měl příležitost ještě i Kumstát, tentokrát byl ale Kristan úspěšnější.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice

HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Rolinek (Polášek, Réway), 17. Cingel (K. Pilař, Švrček), 26. Sabolič (Pech, Buchtele), 54. Buchtele (Ďaloga) - 11. Ščotka (T. Zohorna, Čáslava), 34. M. Špaček (Starý). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. Diváci: 6 248.

Sparta: Staňa - Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš, K. Pilař, Barinka, Švrček - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Sabolič, Pech, Buchtele - Kumstát, Cingel, Klimek - Dvořáček, Volek, A. Chlapík. Trenéři: Jandač a Moták.

Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, J. Zdráhal - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Marcinko, Tybor - Kolář, M. Špaček, Starý - Půhoný, Kaut, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Zdeněk Moták (Sparta): "Myslím, že jsme zásluhou obou celků viděli kvalitní, možná že i výborné utkání. V první a druhé třetině jsme si připravili dostatek střeleckých a gólových příležitostí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Tu gólovou pojistku jsme přidali až ve třetí třetině. Kvalitní a taktickou obrannou hrou jsme tento zápas dohráli do vítězného konce."

Zdeněk Venera (Pardubice): "Prožíváme teď slabší období. Jednak výsledkově, jednak herně. K zápasům venku nám nevyšel ani domácí zápas s Libercem. Navíc nám chybí v obraně dva zkušení beci Kočí s Benákem a myslím si, že na té defenzivě je to znát. Trošku jako kdyby nám docházely síly i v útoku, nedokážeme si vytvořit takový tlak. Tím, že nám vypadl Nahodil, rozpadla se nám navíc i úderná druhá lajna, jíž se střelecky dařilo. Celkově máme slabší období, ale musíme se s tím nějak poprat a pokusit se dovézt nějaké body z Plzně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články