Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov hraje v Olomouci, Zlín se může vyškrábat ze dna

Praha Hokejisté Zlína se mohou v pátečním 22. kole extraligy odpoutat ode dna tabulky. Potřebují však ke dvěma předchozím výhrám přidat proti Plzni další úspěch a zároveň doufat v klopýtnutí Vítkovic s Pardubicemi. Ostravané mají o dva body více, ale horší skóre. Ve výborné formě hrající Brno přivítá Karlovy Vary. Pořad Buly hokej živě začíná dnes v 18:00, přímý přenos utkání Olomouc Litvínov  můžete sledovat od 18:20 na ČT sport a na našem webu.

18:00 Olomouc Litvínov (ČT sport)

Haná se těší na duel dvou velkých překvapení extraligy úspěšného nováčka Olomouce a druhého Litvínova. Kohouti dokázali zabodovat v osmi z uplynulých devíti kol a drží se v lepší polovině tabulky. "Litvínov je letos opravdu výborný, dokáže body sbírat jak doma, tak venku, není vpředu náhodou. Přesto chceme doma opět být aktivní a urvat nějaké body," řekl olomoucký trenér Petr Fiala.

Litvínov si teprve podruhé v sezoně připsal dvě porážky za sebou. Stály ho vedení v tabulce, v níž je druhý. Velkou nepříjemností je zranění a dlouhodobá absence nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče týmu Lukeše. Výraznou posilou by naopak mohl být jiný útočník Petružálek, o jehož příchodu se jedná.

17:00 Vítkovice Pardubice

Trenérská výměna ve Vítkovicích zatím nepřináší kýžený efekt. Přestože pod Ladislavem Svozilem a Jakubem Petrem uťaly hrozivou sérii 13 zápasů bez vítězství v normálním čase, další dvě utkání prohrály a jejich ztráta na desáté místo narůstá. Noví trenéři se v týdnu před utkáním s Pardubicemi snažili vyladit některé herní disciplíny podle svých představ. "Soustředili jsme se hlavně na pohyb a zakončení v předbrankovém prostoru. Tam nás dost tlačila bota. Musíme být před bránou aktivnější, agresivnější, důraznější. Pardubice budou hodně těžkým soupeřem, my ale do zápasu jdeme pozitivně a sebevědomě," prohlásil Svozil.

Pardubičtí jsou na tom výrazně lépe, ale dvakrát za sebou prohráli a nebodovali ve třech z posledních čtyř utkání. "Teď jedeme třikrát ven, musíme přivézt nějaké body," řekl kouč Zdeněk Venera. Po cestě do Ostravy se jeho tým představí v neděli na Spartě a následně v Plzni. "Poslední dva zápasy jsme neodehráli dobře, dostávali jsme poměrně mnoho branek. Jsme nedůslední, zdá se mi, že nám chyběly síly nebylo to tak živé jako předtím. Měli jsme od neděle dostatečnou pauzu, věřím, že i fyzicky se zvedneme, budeme živější a budeme hrát lépe. Hru Vítkovic máme nastudovanou, určitě budou hodně bojovat," doplnil Venera.

17:30 Zlín Plzeň

Z posledních čtyř zápasů Zlín vybojoval díky třem vítězstvím sedm bodů. Přesto je obhájce titulu stále v tabulce poslední, ale Vítkovice už má nadosah. "Po posledních úspěších se vylepšila psychická pohoda v týmu, který se herně zvedá. Pokusíme se navázat na předcházející výsledky," řekl kouč Rostislav Vlach. 

Plzeň v pěti z posledních sedmi zápasů nebodovala. Do souboje finalistů z roku 2013 jde navíc jen se šesti body k dobru oproti Beranům. "U nás ve třetině se musíme zlepšit. Dostáváme góly, kdy jsou tam hráči samotní, protože k nim máme špatný přístup. Jsme tam jako na výletě. Kluci se snaží v útočném pásmu, střílejí, napadají a dohrávají soupeře, ale v naší třetině nemůžeme jen přijet, otočit se na patě a jet zase pryč. Vznikají z toho chyby v rozehrávce a přečíslení," uvedl gólman Matěj Machovský.

18:00 Brno Karlovy Vary

Kometa v devíti zápasech za sebou bodovala a v posledních třech utkáních si připsala plný bodový zisk. Tuto tendenci si nechtějí Brňané pokazit ani s Karlovými Vary, nejhorším celkem v arénách soupeřů. "Dostali jsme se do herní pohody, ale nemůžeme být v euforii. Musíme se připravit na nepříjemnou defenzivu protivníka. Stačí si připomenout, že jsme tři vzájemné duely s Karlovými Vary prohráli a v posledních dvou dali jen jeden gól," varoval před přílišným optimismem asistent trenéra Martin Pešout.

Západočeši už šest kol čekají na tříbodový zisk, z toho pětkrát prohráli. "Brzdí nás celková nedisciplinovanost ve hře. Potřebujeme ji, abychom byli úspěšní a vyhrávali," prohlásil útočník Radek Duda.

18:00 Liberec Sparta

V dobré formě hrající Liberec přivítá Spartu, která za poslední čtyři kola vybojovala pouze tři body. "Máme problém s produktivitou, ale musíme to zlomit a uspět. Změny v sestavě nemají moc prostor, protože další důležití hráči nám chybí," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

18:15 Slavia Mladá Boleslav

Posledním šestým soubojem pátečního programu je utkání Slavie s Mladou Boleslaví. Pražané ztratili jediný z posledních šesti zápasů, bilance hostů je zcela opačná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články