Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vrbata vystřílel výhru Vancouveru nad Edmontonem

New York - Český útočník Radim Vrbata přispěl dvěma góly k výhře Vancouveru 5:4 na ledě Edmontonu a stal se druhou hvězdou zápasu. Naopak Jakub Voráček vyšel podruhé v sezoně bodově naprázdno, když s Philadelphií prohrál na ledě New Yorku Rangers 0:2. Kladenský odchovanec zároveň nevyužil možnost vrátit se na vedoucí místo v produktivitě soutěže, v níž ho o den dříve přeskočil Sidney Crosby.

Radim Vrbata se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK/AP

Edmonton - Vancouver 4:5

Vrbata vstřelil obě branky v prostřední třetině a pokaždé skóroval bezprostředně po vhazování. Nejdříve propálil gólmana soupeře z pravé strany bombou pod horní tyčku a zvyšoval tím náskok Canucks na 2:0. Ve druhém případě se prosadil střelou zápěstím zleva přes stínící hráče a vrátil týmu vedení 4:3. Mladoboleslavský rodák má nyní na kontě osm tref a s Jiřím Tlustým je nejlepším českým střelcem v soutěži.

"Nehráli jsme dost dobře na to, abychom vyhráli. Je to v posledních zápasech pořád totéž. Nepodáváme vyrovnané výkony a nejsme teď schopni na svou stranu strhnout vyrovnané zápasy," uvedl Boyd Gordon za domácí, kteří proti Vancouveru neustále dotahovali ztrátu a prohráli čtvrtý zápas za sebou. Chvíli to vypadalo, že si Oilers vynutí i prodloužení, ale gól deset sekund před třetí sirénou nebyl uznán kvůli kopnutí bruslí.

NY Rangers - Philadelphia 2:0

Voráček přišel o sérii deseti zápasů, v nichž bodoval, byť byl střelecky nejaktivnějším hráčem Flyers. Vyslal celkem pět pokusů na branku Cama Talbota, jenž si připsal celkem 31 zákroků a vychytal v pátém startu sezony první výhru. "Nebylo pro mě jednoduché žít s vědomím, že jsem týmu dosud mnoho nepomohl. Proto je pro mě dnešní vítězství velmi důležité," řekl Talbot, náhradník Henrika Lundqvista a první hvězda zápasu. O góly se postarali v první třetině Kevin Klein a ve druhé Rick Nash.

Jakub Voráček je s 26 body druhý v produktivitě NHL. Se stejným počtem vede Sidney Crosby z Pittsburghu, který dal více gólů. Mistr světa z roku 2010 má na kontě sedm branek a s 19 asistencemi zůstává nejlepším nahrávačem soutěže. Crosby ve stejném počtu zápasů zaznamenal osm gólů a 18 přihrávek. Třetí Tyler Seguin z Dallasu nasbíral v 19 utkáních 24 bodů a s 13 góly vede tabulku střelců.

"Od začátku utkání až do konce jsme dobře nebruslili, nebojovali jsme. Nebyl to z naší strany vůbec dobrý zápas," uvedl kouč Flyers Craig Berube. Do šatny přišel týmu vyčinit i generální manažer týmu Ron Hextall. "Jsem z našeho výkonu zklamaný, nebyli jsme dostatečně hladoví po vítězství. To mě trápí," podotkl Hextall, jehož svěřenci prohráli potřetí v řadě.

Výsledky NHL

NY Rangers - Philadelphia 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky: 6. Klein, 28. Nash. Střely na branku: 34:31. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Talbot, 2. Nash (oba NY Rangers), 3. Mason (Philadelphia).

Edmonton - Vancouver 4:5 (0:1, 3:3, 1:1)

Branky: 25. Pinizzotto, 32. Purcell, 32. Gordon, 47. Ference - 23. a 38. Vrbata, 16. Hansen, 30. Higgins, 52. Y. Weber. Střely na branku: 32:31. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: 1. D. Sedin, 2. Vrbata (oba Vancouver),3. Pinizzotto (Edmonton).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články