Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav se doma dočkala proti Hradci

Mladá Boleslav – Hokejisté Mladé Boleslavi porazili Hradec Králové 4:1. Středočeši uspěli na svém ledě poprvé od 26. září a teprve podruhé v sezoně. Nováček soutěže tak zároveň přerušil pětizápasovou šňůru porážek, během níž si připsal na konto jediný bod.

Dominik Pacovský (vlevo) se raduje z gólu do sítě Hradce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Domácí trenéři ve snaze přerušit bídnou sérii domácích výsledků pozměnili složení útoků, do sestavy se vrátili Pabiška, Musil, Robar a do brány nastoupil Málek. Navzdory brzké hradecké přesilovce však měli domácí velmi silný úvod, v oslabení ujel Výborný a po něm nebezpečně střílel i Hyka. Ještě blíž ke gólu měl v sedmé minutě Klimenta, jehož střela se odrazila od tyče. Až v závěru třetiny zahrozili i hosté, ale Mertlovu střelu z hranice levého kruhu Málek vykryl.

Mladá Boleslav v úvodní dvacetiminutovce přestřílela soupeře 21:8 a v podobném tempu zahájila i další část hry. Ve 23. minutě při signalizovaném hradeckém ofsajdu obránce Robar poslal dlouhou přihrávku na Pacovského, který zakončil sólo trefou pod horní tyč.

O rychlé srovnání se snažil Kudrna, postupně však trefil boční síť a Málkovu náruč. Mnohem blíž byl Tvrdík, který se v polovině zápasu protáhl až na brankoviště, jenže u tyče nedokázal protlačit puk do brány za Málka. Boleslavskému brankáři se dařilo, jenže 24 vteřin před koncem druhé třetiny musel ze zdravotních důvodů odstoupit ze hry.

Jeho nástupce v boleslavské bráně Rittich se v úvodu třetí třetiny dostával do tempa při střelách Valcourta a Šimánka, v 50. minutě pak jeho spoluhráči přidali uklidňující gól na 2:0. Mikulík si při rychlém protiútoku stáhl puk mezi kruhy a propálil Kantora. Královéhradečtí zdramatizovali závěr tři a čtvrt minuty před koncem třetí třetiny, kdy rychle proměnil hru bez gólmana Kukumberg. A hosté znovu odvolali Kantora i v posledních dvou minutách, ale Lenc a Trška dvěma góly do prázdné brány potvrdili výhru Středočechů 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branka a nahrávka: 23. Pacovský (Robar), 50. Mikulík (Klimenta), 60. Lenc (D. Výborný), 60. Trška - 57. Kukumberg (Šimánek). Rozhodčí: Fraňo, Wehrli (Švýc.) - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc M. Látal - Valcourt oba 10 min. Bez využití. Diváci: 3780.

Mladá Boleslav: Málek (40. Rittich) - Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Kučný, Trška, Robar, R. Čermák - Klimenta, Musil, Mikulík - Lenc, D. ľŻÉšą, Hyka - Pacovský, Vrbata, M. Látal - L. Pabiška, Rys, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Hradec Králové: Kantor - Vydarený, Pláněk, Jank, Slovák, P. Mikuš, Frühauf, Piegl - Šimánek, Mertl, Kudrna - Červený, Tvrdík, Dej - Valcourt, Kukumberg, P. Beránek - Nedvídek, Kopta, Kovářů. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Už jsme cítili tlak, nemyslím na trenéry, ale na celé mužstvo. Myslím, že jsme podali opravdu heroický výkon, ale nebyl o nic horší než v pátek proti Třinci. Tentokrát jsme však dali góly. Už z toho doma začínal být komplex, ale naštěstí jsme to zvládli. Máme tým, který bez výkonu na sto procent nemůže uspět. Jsme šťastní za výhru."

Peter Dreisaitl (Hradec Králové): "Mladá Boleslav nás přehrála, od začátku jsme nestíhali. V průběhu druhé třetiny jsme se trochu polepšili a ve třetí třetině to bylo jakž takž, ale na jeden gól se vyhrávat nedá. Při našich venkovních zápasech je to stále stejné; už musíme najít cestu, jak to změnit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy