Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olomouc dál válí, porazila Vítkovice 4:1

Olomouc – Hokejisté Olomouce porazili ve 21. kole extraligy Vítkovice 4:1. Olomoučtí tak bodovali poosmé z posledních devíti duelů, přičemž sedm z nich dokázali vyhrát. Ostravané naopak prohráli čtvrté z posledních svých pěti vystoupení a zůstávají předposlední.

Radost hráčů Olomouce
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

První šanci měli hosté: Vošvrda vyrazil Romanovu střelu k Zíbovi a nestačil se vrátit zpět do branky, hostující bek naštěstí pro Hanáky přestřelil. V polovině třetiny šli hosté do tří a Mora dvojnásobnou přesilovku rychle využila. Vyrůbalík nahrál Majeskému a jeho pumelice skončila až v síti.

Ve 13. minutě měli domácí dvě velké šance na zvýšení, Cibák dal zadovkou na Zuzina, který jel sám na Šindeláře, ale netrefil branku, puk následně dostal k Ondruškovi, jemuž stál v cestě hostující gólman. Dění následně zpestřil souboj Cibáka s Tomášem Svobodou, po němž museli oba zamířit na trestnou lavici.

Ve 26. minutě bylo srovnáno. Svačina vypíchl puk Majeskému při rozehrávce a Tomáš Svoboda se trefil jednoduše mezi Vošvrdovy betony. Kohouti mohli získat vedení v početní převaze, Kucharcyzkovu dělovku Šindelář kryl. V polovině utkání Mora sehrála parádní kombinaci, po které pálil z křídla Laš a prostřelil Šindeláře – 2:1.

Ani ne za dvě minuty už vedli Kohouti o dvě branky. Knotek nahodil puk na branku a Radek Dlouhý se prosadil na brankovišti. Vítkovičtí trenéři následně vystřídali brankáře a Šindeláře nahradil Dlouhý.

Třetí dějství bylo vyrovnané z obou stran, ani jeden tým si nevytvořil dlouho větší šanci. Až v 50. minutě měli hosté velkou možnost, když dorážející Němec mohl pálit do branky, "taktickým" faulem si však pomohl Kucharczyk. V následné přesilovce se puk odrazil od sudího Šíra a Vošvrda musel řešit situaci lapačkou, následně káral očima rozhodčího.

Vítkovice měly pět minut před koncem další početní převahu, Hanáci však zase obětavě padali do střel a i posedmé se ve čtyřech ubránili. Hosté zkusili v závěru power play, ale ještě jednou inkasovali od Cibáka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Vítkovice

HC Olomouc - HC Vítkovice Steel 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Majeský (Vyrůbalík, Rác), 31. Laš (Zuzin, Vyrůbalík), 32. R. Dlouhý (Kucharczyk, J. Knotek), 60. Cibák (Herman) - 26. T. Svoboda (Svačina). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 5320.

Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Patera, Buc - Laš, Herman, Zuzin - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Vítkovice: Šindelář (32. Dolejš) - Čerešňák, Klok, Zíb, Malec, Stehlík, Kovář, Štencel, Pastor - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - J. Káňa I, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Petr Fiala (Olomouce): "My jsme v první části vytěžili z minima maximum. Soupeř lépe bruslil, vyhrával souboje. Přesilová hra nám dobře vyšla, pak jel ještě Zuzin sám na branku, výsledek první třetiny byl pro nás skvělý. Druhou třetinu - i když jsme dostali gól po chybě - tak jsme byli aktivnější, chodili před branku a dali jsme dva góly, což rozhodlo. Ve třetí třetině jsme chtěli hrát aktivně, ale Vítkovice hrály na tři pětky a byly aktivnější. Tomáš Vošvrda byl dnes velmi jistý, na soupeře to působilo, proto jsme dnes vyhráli. Říkal jsem hráčům před utkáním, že Vítkovice jsou po pauze jiné mužstvo, mají vyrovnané čtyři pětky, velmi dobře bruslí. Jsme velmi rádi za tři body."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Jeli jsme do Olomouce s odhodláním odčinit zde porážku 1:9 (z prvního vzájemného utkání) a jeli jsme sem s pokorou, protože Olomouc hraje doma výborně. Není náhoda, že jsou tam, kde jsou. Hráli jsme dobře, ale zbytečně jsme šli do tří a domácí toho využili. Jestli chceme být úspěšní, nemůžeme chodit do takových oslabení, jako bylo hlavně to Svačinovo. Vyhrávají chytří, my jsme zase udělali hloupé fauly. Dostali jsme se pak do hry, vyrovnali, ale ustoupili jsme od dobré obrany a inkasovali. Ve třetí části jsme to stáhli na tři lajny, kluci bojovali, ale Olomouc už to nepustila. Na jeden gól se nedá venku vyhrát. Brankáře jsme střídali, protože jsme dostali dva góly během dvou minut, Šindelář neměl štěstí, něco jsme zkusili. Nebylo to o brankáři."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy