Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradec doma posedmé za sebou vyhrál, tentokrát přehrál Plzeň

Hradec Králové – Hokejisté Hradce Králové porazili ve 20. kole extraligy Plzeň 4:2 a připsali si sedmou výhru v domácím prostředí za sebou. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na vítězství podíleli Tomáš Mertl a Jiří Šimánek, který si připsal jubilejní 200. gól v české nejvyšší soutěži.

Hradec Králové - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Plzeň se na začátku ubránila při Johnsonově vyloučení, při kterém se snažil prostřelit z úhlu Machovského Mertl. Na druhé straně zakončil pohotově ze vzduchu Kašpařík, ale Kantora nepřekonal. Při Mertlově trestu ještě pálil od modré čáry Mozík a domácího gólmana nepřekonal ani Pulpán. Hosté se dočkali v 17. minutě, kdy po obléhání hradecké branky dorážel úspěšně Johnson.

Mountfield vyrovnal přesně s koncem první třetiny. Kudrna přistrčil puk do úniku Šimánkovi, který překonal Machovského blafákem do forhendu. Sudí po dlouhé poradě s videorozhodčím potvrdili, že gól padl ještě v regulérní hrací době. V druhém dějství nejdříve neuspěl v šanci plzeňský Přikryl a vzápětí se radovali domácí. Frühauf uvolnil Mertla, který zblízka bekhendem upravil na 2:1. Hosté se pak ubránili při Balejově trestu a vyrovnat mohl Kašpařík.

Při Schleissově vyloučení na dvě plus dvě minuty ale znovu udeřila elitní formace domácích. Šimánek přihrál Mertlovi, který z pravého kruhu trefil odkrytou část branky. Za dvě minuty mohl centr prvního útoku Mountfieldu dovršit hattrick, ale zblízka Machovského mezi betony neprostřelil. Ve 39. minutě domácí nepokryli plzeňského kapitána Kratěnu, jenž blafákem do bekhendu snížil na rozdíl jediného gólu.

Na rozdíl dvou branek upravil ve 45. minutě při krátké přesilovce Šimánek, když nejdříve neprostřelil z dorážky Machovského Mertl a až napodruhé jej překonal hradecký kapitán. Šimánek si tak mohl schovat puk za jubilejní 200. trefu v extralize. Domácí měli už zápas plně ve své moci. Zvýšit ještě mohli Beránek a Kudrna se Šimánkem a Plzeň odolala i při Kubkově vyloučení. V závěru mohl ještě vykřesat naději hostům Johnson, ale Kantor byl na místě. Stav se nezměnil ani při power play hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Plzeň

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Šimánek (Kudrna, Frühauf), 25. Mertl (Frühauf, Kudrna), 36. Mertl (Šimánek, Slovák), 45. Šimánek (Mertl, Slovák) - 17. Johnson (Pletka, Kratěna), 39. Kratěna (Johnson, J. Jeřábek). Rozhodčí: Turčan, Souček - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 4 817.

Hradec Králové: Kantor - Slovák, Vydarený, Frühauf, P. Mikuš, Pláněk, Jank, Piegl - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Tvrdík, Dej - P. Beránek, Kukumberg, Valcourt - Kovářů, Kopta, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Plzeň: Machovský - Kadlec, J. Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - Johnson, Kratěna, Pletka - J. Sýkora, Lev, Kašpařík - Kubalík, Simon, Schleiss - Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Jsem dneska velmi spokojený. Plzeň teď hraje velmi dobře a věděli jsme, že nás čeká kus práce. Pomohlo nám, že jsme dali góly, když jsme je potřebovali. Potěšilo mě, že když nám chybí pět útočníků, tak měl dobré věci v zápase třeba mladý Kovářů, který hrál první extraligový zápas. Trochu nervozita tam byla z naší strany po druhém gólu Plzně, ale zdálo se mi, že jsme se snažili hrát dopředu a nebyli jsme pasivní, takže to bylo v pořádku."

Michal Straka (Plzeň): "Domácí dneska byli lepší. Měli lepší pohyb, my jsme se snažili být aktivní, ale byli jsme v soubojích o krok pozdě a prohrávali jsme je. Srazil nás první gól, který jsme inkasovali sekundu před koncem, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Překvapený jsem z uznání gólu nebyl, od toho jsou tam nahoře a my jsme jen čekali, jestli to uznají nebo ne. Soupeř pak dobře bruslil, zato my měli problémy. Udělali jsme fauly a hlavně v útočném pásmu, měli jsme z toho zbytečných šest trestných minut. Domácí sehráli výborně přesilovky, dali z nich dva góly. Zaslouženě vyhráli, měli větší hlad po vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články