Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejistky v boji o MS oplatily Japonkám prohru a vynutily si třetí zápas

Jokohama (Japonsko) – Šance českých hokejistek na to, že se kvalifikují do elitní skupiny mistrovství světa 2015, stále žije. V druhém zápase se jim totiž podařilo oplatit domácím Japonkám úvodní porážku a po triumfu 2:0 si vynutily rozhodující třetí duel, který je na programu v úterý opět na japonské půdě.

Zápas měl kromě výsledku i shodný průběh jako první klání mezi oběma soupeři. Jen s tím rozdílem, že ve druhé a třetí třetině gólově udeřily Česky. Branky zaznamenaly Alena Polenská a Denisa Křížová, čisté konto vychytala díky 17 úspěšným zákrokům Klára Peslarová.

Úvodní bezbranková třetina byla oboustranně velmi opatrná s minimem střel mezi tyče a prakticky jediným oživením tak pro téměř tisícovku diváků v hledišti bylo po jednom vyloučení na každé straně. Obě však skončila nevyužita.

Druhé dějství už bylo na zajímavé okamžiky výrazně bohatší. Japonky mohla šampionátu přiblížit hned na jeho začátku Kubová, ale odkrytou branku minula. Na druhé straně měly velké příležitosti k otevření skóre Pejzlová, v sólu zakončující Křížová a také Studentová.

Skóre se však měnilo až ve 36. minutě: Japonky chybovaly za svou brankou, k puku se dostala Polenská a uplatnila svůj důraz, když dokázala vyjet před branku a bekhendem úspěšně zakončit. Ukončila tak čekání na gól svého týmu, jež se protáhlo na skoro pět třetin. Češky pak ještě navíc nevyužily 50 vteřin trvající přesilovku pět na tři.

Ve třetí dvacetiminutovce mohla nejprve zvýšit Mrázová, kterou ovšem vychytala brankářka Fudžimotová. Právě Mrázová ale stála v 50. minutě u zrodu druhé trefy, když předvedla nádhernou souhru s Křížovou, která už na strážkyni japonského brankoviště našla recept a přidala druhý gól. Japonky v závěru zkusily power play, výsledek už se však nezměnil.

Kvalifikace mistrovství světa hokejistek v Jokohamě - 2. zápas:

Japonsko - ČR 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Polenská (Bukolská), 50. Křížová (Mrázová). Rozhodčí: Hoveová (Nor.) - Fenstermacherová (USA), I Te Ri (Kor.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 975. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články