Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Reprezentace se sešla před Karjalou, šanci dostane mládí

Praha - Hokejová reprezentace oficiálně odstartovala sezonu, jejímž vrcholem bude květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě. V Ice Areně v Letňanech se sešel tým, který se od čtvrtka do neděle představí v Helsinkách na turnaji Karjala, první akci seriálu Euro Hockey Tour.

Trenér Vladimír Růžička přivítal 24 hráčů, z nichž většina nemá velké zkušenosti se seniorským reprezentačním hokejem. Kouč se totiž rozhodl nenominovat zkušené hráče z Kontinentální ligy a dalších evropských soutěží.

"Kluci potřebují dostat šanci a ukázat, jak na tom vlastně jsou. Máme tady mladší hráče, ale i tak chceme udělat dobrý výsledek," řekl Růžička, který chce na trénincích před turnajem pokračovat v nácviku herních situací z letních kempů.

"Chceme si vše oživit. Už po mistrovství světa jsme se rozhodli, že chceme dát šanci mladíkům a teď nás čeká první test, který ukáže, jak na tom český hokej je," doplnil Růžičkův asistent Jaroslav Špaček.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se chystá na Karjalu

Reprezentační zkušenosti už má kupříkladu Pavel Francouz, poprvé však pojede jako předpokládaná brankářská jednička. "Doufám, že si zachytám nějaký zápas, budu se snažit si to užít. Loni jsem tu spíše pouze trénoval, teď se konečně dostanu na plac. Bude to určitě zážitek," těší se litvínovský gólman.

Z původní sedmadvacetičlenné nominace vypadl zraněný útočník Daniel Přibyl ze Sparty, na srazu chyběli i obránce Adam Polášek (Sparta) a útočník Radek Smoleňák (TPS Turku), které čekají zápasy osmifinále play-off Ligy mistrů. Polášek by se k týmu měl připojit před středečním dopoledním tréninkem v Praze. Smoleňák, který bude kapitánem, se k reprezentaci přidá až ve Finsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články