Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kometa těsně předčila Zlín, vyhrála 4:3

Brno – Kometa Brno porazila v opakovaném utkání 2. kola Zlín 4:3. V repríze loňského finále Brno uspělo v rozmezí pouhých pěti dnů proti obhájci titulu podruhé, v tabulce se tak posunulo na osmé místo. Naopak Zlín je stále poslední. V 58. minutě rozhodl o osudu utkání útočník Vojtěch Němec.

Kometa Brno - Zlín
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Úvodní vzájemný souboj v sezoně byl 14. září předčasně ukončen ve 14. minutě kvůli mlze nad hrací plochou za stavu 0:0. Duel se hrál dnes znovu od začátku. Oba celky vsadily na opatrný hokej. Kometa se snažila zakládat útoky na jistotu i za cenu složitějších kombinací.

Zlín už i s uzdraveným kapitánem Čajánkem ve středu čtvrté řady dokonale bránil střední pásmo. Soupeře nepouštěl do vyložených střeleckých příležitostí. Taktický hokej ukončila 13. minuta. V ní se domácí obránce Hanzlík z pravé strany od mantinelu odvážně prokličkoval až před brankáře Kašíka a pod jeho chrániči protlačil kotouč do sítě. Za pouhých 22 sekund Berani skóre srovnali. Po akci Lešky s Okálem překonal Čiliaka Köhler.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Zlín

Kometa mnohem častěji střílela a ve druhé třetině tempo vystupňovala. Dostala protivníka pod tlak a ve 28. minutě po přesné přihrávce Tona překonal Kašíka z úhlu Němec. Stejně jako v první třetině mohl Zlín vzápětí srovnat skóre. Hbitý Okál vystihl špatnou rozehrávku soupeře, jeho střelecký pokus ale stačil brankář Čiliak špičkou brusle vyrazit.

Zlín se dostal k tlaku při přesilovkách, gólově se neprosadil. Kometa mohla ve 36. minutě svůj náskok v oslabení zvýšit. Koreis vypíchl v obranném pásmu soupeři kotouč, při střeleckém pokusu ale místo tvrdé rány zlomil hokejku a pomalu klouzající kotouč Kašík bez problémů chytil. Agresivnější pojetí hokeje přineslo Brňanům ve třetí třetině zvýšení náskoku. Ve 44. minutě Okál srazil unikajícího Němce, který nařízené trestné střílení neproměnil. Hned po následném vhazování v útočné třetině po Hanzlíkově přihrávce tečoval kotouč za Kašíkova záda Káňa.

Po získání dvoubrankového náskoku Kometa vypadla z herního rytmu a pasivní hrou nabídla Zlínu po gólech Romana Vlacha a Lešky v rozmezí tří minut vyrovnání. Remízu ale Zlín neudržel, necelé tři minuty před koncem po rychlém protiútoku po Tonově sklepnutí Němec rozhodl o výsledku zápasu.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 13. Hanzlík (Vondráček, Burian), 28. V. Němec (Ton, J. Hruška), 45. J. Káňa II (Hanzlík, L. Čermák), 58. V. Němec (Ton, Kempný) - 13. Köhler (Okál, Leška), 50. Roman Vlach (Urbanec, Holík), 53. Leška (Köhler). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:2, navíc Kempný (Brno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - J. Svoboda, L. Čermák, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Řezníček, Urbanec, Žižka, Kotvan - Okál, Leška, Köhler - Balaštík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Holík, Čech - Sedláček, Čajánek, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Karel Beran (Brno): "Zápas měl dnes podobný herní scénář, jaký mělo naše poslední nedělní utkání doma s Vítkovicemi. Dvě třetiny jsme se tlačili do soupeře, vypracovali si i střelecké šance. Měli jsme výhodu trestného střílení. K tomu v oslabení ujel zcela sám Koreis, kterému se v rozhodující chvíli zlomila hokejka. S největší pravděpodobností se mu hůl o něco dříve při nějakém souboji narušila. To byla docela smůla. Bohužel jsme žádnou z těchto výhod neproměnili a před poslední dvacetiminutovkou jsme měli jen jednogólový náskok. Trochu jsme si zkomplikovali zápas ve třetí třetině, kdy jsme si měli výsledek po vstřelení třetího gólu pohlídat. Začali jsme trochu zmatkovat a umožnili protivníkovi vyrovnat. Zlín je silný soupeř, určitě půjde tabulkou vzhůru."

Juraj Jurík (Zlín): "Poučili jsme se z nevydařeného pátečního vzájemného domácího utkání, které nám vůbec nevyšlo. Chtěli jsme pohlídat začátek, což se nám podařilo. Zápas byl dnes docela vyrovnaný, i když domácí odskočili na 3:1. My jsme se však herně vzepjali a vyrovnali. Bohužel, když jsme měli zápas dotáhnout do prodloužení nebo nájezdů, tak jsme inkasovali rozhodující gól. Proto odjíždíme s prázdnou, což nás mrzí, neboť jsme měli krůček k bodu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články