Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta v na góly bohatém utkání porazila Boleslav 6:3

Mladá Boleslav – Hráči Sparty vyhráli na ledě Mladé Boleslavi 6:3 a hattrickem se na tom podílel slovinský útočník Robert Sabolič. Pražané si připsali čtvrtou výhru za sebou. Bruslařský klub naopak prohrál sedmý z osmi domácích zápasů v sezoně.

Mladá Boleslav - Sparta
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Domácím se před utkáním rozpadl elitní útok, ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Broš a Klimenta. Mikulíka tak doplnili Rys s Bártou a hned po dvaceti vteřinách na ledě inkasovali. Pech využil zmatků v boleslavské třetině a před Málkem tečoval puk do brány. Pro domácího gólmana skončil zápas už v páté minutě po trefě Rolinka, který využil přesilovku. Domácí trenéři místo Málka poslali do brány sedmnáctiletého Růžičku a jeho extraligová premiéra začala příznivě. Dvacet vteřin po jeho nástupu snížil Hruška na 1:2.

Na Spartě však byla znát větší herní vyspělost a Sabolič do přestávky dvakrát pokořil Růžičku. Nejprve ve 12. minutě po šťastném odrazu puku od boleslavského obránce a o šest minut později při přesilovce. V závěru třetiny domácí dostali výhodu minutové přesilovky pěti proti třem, kterou rychle využil Stříteský trefou z hranice levého kruhu a zkorigoval na 2:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Sparta

Tři minuty po začátku druhé třetiny mohl vrátit domácí do kontaktu Trška, ale jeho přesilovková střela od modré čáry se odrazila od tyče. S přibývajícími minutami houstla atmosféra na ledě, přibývaly tresty a po polovině zápasu Buchtele přetavil volnější prostor při hře čtyř proti čtyřem v gól na 5:2. Následná šarvátka mezi Hruškou a Kumstátem znovu snížila počet hráčů na ledě, domácí hráli přesilovku a Výborný ji využil střelou do zad brankáře Novotného.

Domácí navzdory dvougólové ztrátě stále cítili šanci, jenže Hyka a Pacovský na začátku třetí třetiny nevyužili velké šance. Důležitý krok k výhře pak Sparta udělala ve 47. minutě, kdy Sabolič zblízka završil hattrick a zvýšil na 6:3. V závěru už mladoboleslavským hráčům nepomohla ke zdramatizování zápasu ani série tří přesilovek.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:6 (2:4, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. M. Hruška (Hyka), 19. Stříteský (D. Výborný, Trška), 33. D. Výborný (Trška, Hyka) - 1. Pech (Kumstát, Ďaloga), 5. Rolinek (Pech, Ďaloga), 12. Sabolič (Cingel, Klimek), 18. Sabolič (Polášek), 31. Buchtele (Réway), 47. Sabolič (Cingel, Klimek). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 11:13. Využití: 2:2. Diváci: 4 200 (vyprodáno).

Mladá Boleslav: Málek (5. J. Růžička) - Trška, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Vidmar, Robar, R. Čermák - Rys, Bárta, Mikulík - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Vrbata, M. Látal - Lenc, Musil, Hyka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Piskáček, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček - Kumstát, Pech, Rolinek - Volek, Réway, Buchtele - Klimek, Cingel, Sabolič - Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Nevydařil se nám vstup do utkání. Několikrát jsme byli blízko ke kontaktnímu gólu, mohli jsme snížit na 3:4 nebo 4:5, ale v šancích jsme trefovali tyče. Existují porážky se vztyčenou hlavou a myslím, že tohle byla jedna z nich."

Josef Jandač (Sparta): "Měli jsme dobrý vstup do utkání a myslím, že tím jsme položili hlavní stavební kámen pro výhru, protože Mladá Boleslav pak hrála výborně. Hraje trochu jinak než všichni ostatní, výborně bruslí a má rychlý přechod do útoku. Navíc jsme nacvičili i hru v oslabení. Výhry si ceníme. Musím poděkovat klukům za obětavost, že dovedli zápas k výhře i přes mnoho vyloučení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články