Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Být naším gólmanem, skončím v Bohnicích, rozohnil se Bednář

Praha - Hokejisté pražské Slavie sice proti Olomouci v první třetině bleskově otočili nepříznivý stav, ale nedokázali proti nováčkovi ukončit sérii porážek. Po prohře 2:3 po samostatných nájezdech sice poprvé po čtyřech duelech bodovali, ale přesto museli strávit pátý neúspěch v řadě. Ani uzdraveného kapitána Jaroslava Bednáře, který se po jednozápasové pauze vrátil do sestavy Slavie, nemohl jednobodový zisk uspokojit.

Jaroslav Bednář
zdroj: isifa autor: Pavel Paprskář

"Nezměnilo se vůbec nic. Odehrajeme dvacet minut a pak přestaneme hrát. Vůbec neplníme pokyny, které si říkáme. To jsme mohli v létě trénovat, běhat v lese, jak se nám chtělo, ale když pak nastoupíme proti chytrým hráčům a neplníme zásadní úkoly, nemůžeme chtít vyhrát," prohlásil Bednář.

Cesta z krize se podle něj hledá těžko. "Asi tak, že se sebereme a půjdeme hrát někam na rybník. Protože to je o kvalitě a koncentrovanosti, to my neplníme. Není to o tom, že bychom nebyli připravení fyzicky. Opakují se ty samé chyby. Mně se nestalo, že by soupeřův obránce udělal chybu proti mně a dostal mě takhle do šance. Nebo že bych zůstal úplně sám mezi kruhy," zlobil se sedmatřicetiletý útočník.

Domluvy v kabině prý zatím na tým nezabírají. "My si tohle říkáme po každém zápase, po každém tréninku, trenéři nám na videu ukazují mraky šotů s chybami, abychom je příště napravili. A s góly, které dostáváme, aby se to nestalo. Přijde mi, že ta kvalita tady není, že si z toho nebereme vůbec žádné ponaučení a na ledě to je vidět. I v té tabulce," okomentoval pokles na 12. místo. S výjimkou dvou tref během 36 sekund Slavia potvrdila trápení v koncovce a z posledních pěti utkání má skóre 5:21.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Olomouc

"Bylo to dobré jen těch prvních dvacet minut. Řekli jsme si, že na ně vlítneme, bohužel ta další dvacítka byla úplně něco jiného. Na dvacet minut se hrát nedá. Já být naším gólmanem, tak skončím někde v Bohnicích, protože to není možné, co musí pochytat. Ve druhé třetině vytáhl třikrát puk z prázdný brány," řekl Bednář na adresu Dominika Furcha. Chyby nepřipisuje psychickému stavu mužstva v sérii neúspěchů.

"Proč ztrácíme puky v našem obranném pásmu? To není o psychice, to je nekoncentrovanost a špatná disciplína. Bohužel to zní hrozně tvrdě, ale já jsem známý tím, že jsem vždycky řekl to, co si myslím, a teď to tvrdím taky. Neplníme pokyny trenérů, nehrajeme jednoduše. A bohužel nemáme kvalitu na hokej, který zkoušíme. Takhle to nejde," prohlásil Bednář.

Ofenzivní lídr Slavie sice vstřelil v utkání gól na 2:1, ale v nájezdech stejně jako Jan Stránský neuspěl. "Říkám si něco, co nesmím udělat, a přesně to udělám. Vím, že mu to nesmím dát na lapačku, že ji má dobrou, a stejně mu to tam hodím. To je ta frustrace," dodal Bednář. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články