Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia doma prohrála s posledním Zlínem

Praha - Hokejisté Slavie prohráli ve 13. kole extraligy se Zlínem 1:2 a počtvrté za sebou vyšli bodově naprázdno. Obhájce titulu si připsal teprve třetí vítězství v sezoně a poprvé uspěl na soupeřově ledě. V tabulce je ale Zlín i nadále poslední.

Oba týmy postrádaly oproti předešlým duelům své kapitány, domácího Bednáře vyřadila nemoc a hostujícího Čajánka zranění. Beranům nově chyběl i Balaštík. Hned ve druhé minutě se do šance dostal domácí Čermák, brankáře Kašíka však nepřekonal. Následně již tempo utkání diktovali hosté. Při Klhůfkově vyloučení mohl otevřít skóre Říčka, ale Furcha nepřekonal, stejně jako později při vyrovnaném počtu hráčů na ledě Ondráček a Okál.

Bezbrankový stav se změnil při druhé zlínské přesilovce. Bránící čtveřice Slavie nechala dostatek volnosti Holíkovi, který tvrdou střelou otevřel skóre. Inkasovaný gól domácí neprobudil a nadále byli horším týmem. Druhou branku Zlín přidal ve 22. minutě, kdy si na Vlachovu přihrávku najel Říčka a dočkal se premiérové extraligové trefy. Následně se hra vyrovnala, ani jeden tým si však výraznější šance nevypracoval. Brankáři Furch a Kašík nic složitého řešit nemuseli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Zlín

Ideální šanci snížit měli Pražané na začátku třetí třetiny, kdy hráli minutu a 52 sekund ve čtyřech proti třem. Kouč Lubina si předtím vzal oddechový čas, recept na překonání hostů však domácí nenašli. Klhůfkovu střelu Kašík zastavil a hned několik přihrávek slovenského útočníka Školiaka, kterého Slavia zkouší, adresáta nenašlo.

Podobně dopadla dlouhá přesilovka Zlína po pětiminutovém vyloučení Klhůfka za faul na Matějíčka, kterou si ale hosté o dvě minuty zkrátili špatným střídáním. Zřejmě klíčový zákrok předvedl v 54. minutě Kašík, jenž lapačkou zlikvidoval samostatný nájezd Stránského a nedovolil Slavii vstřelit kontaktní branku. To se sice nakonec domácím při power play podařilo, vyrovnat už ale nestihli.

HC Slavia Praha - PSG Zlín 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 59. T. Doležal (Poletín) - 8. Holík (Roman Vlach, Žižka), 22. Říčka (Roman Vlach, Matějíček). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5, navíc Klhůfek (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3102.

Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Barák, Štich - Stránský, Klhůfek, Sklenář - M. Čermák, Vas, J. Doležal - Weissmann, Školiak, T. Doležal - J. Veselý, Babka, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Řezníček, Žižka, Matějíček - Ondráček, Leška, Köhler - Okál, Sedláček, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Josef Beránek (Slavia): "Rozhodlo, že jsme byli potrestaní prvním gólem za zbytečné fauly. A na druhou stranu, při našich přesilovkách nám chyběl zkušený hráč, který by byl schopný vzít zodpovědnost na sebe a vytvořit situaci, ze které bychom skórovali. Tým musím ale pochválit za to, že až do konce bojoval a snažil se s výsledkem něco udělat."

Juraj Jurík (Zlín): "Nebylo to moc pohledné utkání, bylo spíše bojovné. Obě mužstva si byla vědoma současné formy a důležitosti bodů z tohoto zápasu. Od toho se vše odvíjelo. Myslím si, že jsme o gól byli lepší, a jsem strašně rádi, že máme první tři body zvenku."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články