Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec porazil i Slavii a už sedm kol neztratil ani bod

Třinec - Hokejisté Třince potvrdili výtečnou extraligovou formu vítězstvím v 11. kole nad Slavií 4:0 a už sedm kol v řadě neztratili ani bod. Strůjcem dnešní výhry lídra soutěže byl Daniel Rákos, který první dva góly vstřelil a na jeden další přihrál. Počtvrté v sezoně vychytal Šimon Hrubec čisté konto, z toho potřetí z posledních čtyř kol, v nichž dosáhli Oceláři skóre 16:1.

Slavia odehrála slušnou první třetinu, v níž favoritovi nedovolila rozvinout žádný vydatnější tlak. Videorozhodčí musel už ve třetí minutě řešit kuriózní moment, když Roth 'malou domů' zavařil vlastnímu gólmanovi, ale puk, který se Hrubcovi zapletl kdesi mezi betony, brankovou čáru nepřekročil.

Proti houževnatě a aktivně hrající Slavii se Třinec dokázal do prvních šancí dostat až v přesilové hře, ale Irgl ani Rákos v desáté minutě neměli přesnou mušku. Irgl neuspěl ani v 15. minutě, když se po Polanského příhře řítil sám na Svobodu, ale ve velké rychlosti mu kotouč při pokusu o bekhendový blafák sjel po čepeli.

Jediné vítězství Ocelářů v první dvacetiminutovce tak obstaral Rufer, který si v roli mstitele po nevybíravém zákroku na Polanského podal 'pachatele' Beňoviče a už po dvou úderech slavil rychlý knokaut. Polanský se záhy mohl pomstít i osobně, ale nebezpečným pokusem trefil brankáře.

Dokud hrála Slavie bez chyb, držela s domácími krok. Jenže ve druhé části už se v její defenzívě objevily trhliny. Hned ve 22. minutě si šťastný odraz puku od slavistické brusle našel mezi kruhy Rákose, kterému zbylo i dost času na přesný švih do horního růžku. Pak Kreps lehce prošel přes Vase a nekrytý Rákos z přečíslení přidal i druhý gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Slavia

Třinec převážil zápas na svoji stranu a soupeř jeho rychlému hokeji přestával stačit. Weissmann mohl sice v přesilovce snížit, ale Hrubec se štěstím jeho dorážky z brankoviště zmařil. Rufer mohl v oslabení dorazit rivala třetím gólem, jenže ve stoprocentní šanci minul odkrytou bránu.

Definitivní uklidnění tak znamenal až gól Orsavy, který ve 43. minutě ze sólového nájezdu poslal puk mezi Svobodovy betony. Domácí zbytek zápasu jasně kontrolovali a o jednu trefu výsledek ještě navýšil Polanský, jehož rána Svobodovi z výstroje vypadla za čáru.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Rákos, 28. Rákos (Kreps, Dravecký), 43. Orsava (Rákos), 53. Polanský (Adamský, Irgl). Rozhodčí: Čech, Homola - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9, navíc Rufer - Beňovič oba 10 min. Bez využití. Diváci: 4971.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský - Rufer, Kreps, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, Žejdl, Orsava - Jašek, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Slavia: A. Svoboda - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Novák, Štich, Beňovič - Bednář, Vas, Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín - M. Čermák, Weissmann, Tomek - Babka, Andres, Knot. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Václav Varaďa (Třinec): "Čekali jsme úpornou obranu s výborným brankářem. Dneska jsme byli nervóznější, začátek se nám moc nepovedl a bylo to hodně vyrovnané, i když šancí jsme měli celkem dost. Bylo to ale o prvním gólu, který se nám podařilo vstřelit v úvodu druhé třetiny. Po ubráněné přesilovce v půlce druhé třetiny jsme měli hodně šancí a tam jsme za to vzali. Dohrávali jsme souboje a v druhé půlce utkání už jsme byli lepší."

Josef Beránek (Slavia): "Myslím, že jsme odehráli výborně první třetinu a bohužel jsme inkasovali rychle na začátku té druhé. Ještě za stavu 2:0 jsme měli dobře sehranou přesilovku, ale nepovedlo se nám v ní dát kontaktní gól. Naopak jsme pak inkasovali a to bylo rozhodující."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články