Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tlustý si připsal jednu asistenci, Carolina však prohrála s Islanders

Raleigh (USA) – Připsal si jednu asistenci, ale výhru slavit nemohl. Útočník Caroliny Jiří Tlustý přihrál na třetí gól svého týmu, který však doma prohrál s New Yorkem Islanders 3:5. Hlavním strůjcem výhry hostů byl útočník Brock Nelson, který vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál. Třemi asistencemi se blýskl kapitán mužstva John Tavares.

Slavící hráči New Yorku Islanders
zdroj: ČTK/AP autor: Gerry Broome

Pro oba celky šlo o premiéru v nové sezoně a od začátku měli navrch Islanders. Základ k úspěchu položili dvěma góly v závěru první třetiny. Skóre načal v 18. minutě v dvojnásobné přesilové hře obránce a nová posila z Bostonu Johnny Boychuk, za 108 sekund zvýšil náskok "Ostrovanů" Nelson, který ve druhé třetině v další přesilovce přidal třetí gól.

Oporou vítězů byl také slovenský brankář Jaroslav Halák, jehož po minulé sezoně získali výměnou z Washingtonu. V prvním zápase v novém působišti si připsal 21 úspěšných zákroků a poprvé kapituloval až ve 42. minutě, kdy se trefil Nathan Gerbe. Hosté pak ale přidali další dva góly a výhru už si pohlídali. "Celé léto jsme se těšili na první zápas a jsme rádi, že jsme ho zvládli. Zvlášť na ledě soupeře, jemuž se maximálně snažili pomoci domácí fanoušci," radoval se Halák.

Kromě něho a Boychuka se dobře uvedla také další posila - útočník Michail Grabovskij, který byl na ledě u dvou gólů svého týmů, přičemž jeden sám vstřelil. "Nové tváře o sobě daly vědět, proto tu také jsou," smál se střelec dvou gólů Nelson, který v Islanders načal druhou sezonu. "Když se nám podaří jako dnes zapsat na listinu střelců více než dva hráče, budeme velmi dobrý tým," dodal Nelson.

Naopak nerad bude vzpomínat na svou premiéru v roli hlavního kouče Bill Peters, který se postavil na střídačku Caroliny po třech letech působení v roli asistenta v Detroitu. "Hráli jsme nevyrovnaně a sami jsme si to dělali těžké. V obranném pásmu jsme až příliš často ztráceli puky. Ale měli jsme tam i pár světlých okamžiků," řekl Peters.

Carolina - NY Islanders 3:5 (0:2, 0:1, 3:2)

Branky: 42. Gerbe, 55. Terry, 59. E. Staal (Tlustý) - 19. a 28. Nelson, 18. Boychuk, 46. Grabovskij, 53. Hamonic. Střely na branku: 24:26. Diváci: 18 680. Hvězdy zápasu: 1. Nelson, 2. Boychuk, 3. Tavares (všichni Islanders).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články