Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec nedal Varům šanci, Hrubec má druhou nulu

Třinec – Hokejisté Třince porazili Karlovy Vary 4:0 a dotáhli se tak na vedoucí Litvínov. Ve prospěch Severočechů, kteří se představí na Slavii až koncem října, hovoří jen lepší skóre. O výhře Ocelářů nebylo nejmenších pochyb a už v první desetiminutovce po gólech Lukáše Žejdla a Milana Doudery získali dvougólový náskok. Brankář Šimon Hrubec podruhé v ročníku vychytal nulu.

Utkání Třinec - Karlovy Vary
zdroj: ČT sport autor: Jaroslav Ožana

Domácí nevyzpytatelného soupeře v první třetině svírali jako v kleštích, přesto mu dovolili první gólovou šanci, která mohla zahýbat vývojem. Hosté se v osmé minutě v přesilovce dostali do přečíslení, ale Balán ránu neumístil podle představ a Hrubec ji bez potíží vyrazil.

Trest pro Energii byl dvojnásobný: Kverka totiž ještě v početní výhodě lehkovážně nepřesnou přihrávkou odevzdal puk Rákosovi, ten ho posunul mezi kruhy na osamoceného Žejdla a Závorka pomalu nestihl ani zareagovat. Třinec v oslabení dokázal skórovat již v třetím utkání po sobě. Oceláři, kterým znovu scházel zraněný Plíhal, pak agresivním hokejem protivníka drželi pod konstantním tlakem. Jejich pohodu umocnil už o 64 sekund po Žejdlovi Doudera, jenž napřáhl od modré čáry a Závorka vzdor dobrému výhledu mávl lapačkou do prázdna.

Závorka však Karlovarské ještě do konce úvodního dějství několikrát podržel. Kryl těžký Rothův a Draveckého pokus zblízka, Rufer ho v ideální situaci z voleje napálil do ramena. Jednoznačnému vývoji se Západočeši nedokázali vzepřít ani ve druhé části. Třinec byl pánem svého ledu a třetí gól Orsavy, který na Rákosův pas od levého mantinelu jen nastavil čepel, už ve 23. minutě v podstatě rozhodl o vítězi.

Další góly visely ve vzduchu hlavně v dlouhé třinecké přesilovce pět na tři, ale Závorka dvakrát zneškodnil šance Trončinskému, a když nestačil ani on, Kreps z brankoviště bekhendem netrefil prázdnou bránu. Protože i Orsava v další stoprocentní příležitosti ztroskotal na Závorkovi, domácí z výrazného tlaku v prostřední části vytěžili jedinou branku.

Hostům se teprve v závěru povedlo vymanit z třineckého sevření a s lepší koncovkou mohl být závěr ještě zajímavý. Jenže Kverka nejprve z metru trefil jen tyč a pak nepřekonal Hrubce ani ze sólového nájezdu. S velkou chutí hrající Rákos mohl přidat čtvrtý gól, ale zazvonil pouze na spojnici tyčky a břevna. Účet uzavřel Rufer, když dokončil Krepsův průnik, ale sudí jeho gól uznali až zpětně po konzultaci s kolegou u videa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Karlovy Vary

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Žejdl (Rákos), 9. M. Doudera (Kindl, M. Růžička), 23. Orsava (Rákos), 59. Rufer (Kreps). Rozhodčí: Hejduk, Turčan - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4486.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Trončinský, M. Doudera, Nosek, Linhart, Galvas - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rufer - Rákos, Žejdl, Orsava - Jašek, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, Dvořák - D. Hruška, J. Kverka ml., Vachovec - Koblasa, Balán, Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Flek, R. Hruška, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Václav Varaďa (Třinec): "My jsme se na soupeře poctivě připravili a šli jsme od úvodu za vítězstvím. Ale musel nás podržet brankář, pokud by Vary daly první branku, mohlo to vypadat jinak. Ve druhé jsme se častými fauly dostali do problémů, také jsme přestáli několik oslabení. Dnes jsme byli o chlup lepší, ale Vary podaly výborný výkon a byly nám rovnocenným soupeřem."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Dvěma hloupými chybami v první třetině jsme soupeře nasměrovali k výhře. Ve druhé třetině klobouk dolů před našimi hráči, jak zvládli hru ve třech a čtyřech. Asi i pod dojmem vedení soupeř v závěru polevil a náš výkon v třetí třetině snesl větší měřítka. Je nám líto, že nemáme body, ale naši hráči podali asi takový výkon, na jaký mají."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy