Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Francouz byl desetiny vteřiny od vstřelení branky. Gól mu přál i soupeř

Hradec Králové - Chytil puk do lapačky, hodil si ho na led a namířil přes celé hřiště do prázdné hradecké brány. Litvínovský brankář Pavel Francouz ji při power play domácích trefil. Přesto gól neplatil, padl těsně po závěrečné siréně. Gólman tak k výhře vedoucího mužstva hokejové extraligy 2:1 přispěl "jen" skvělým výkonem. Video s Francouzovým "nególem" si prohlédněte v článku.

Pavel Francouz
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Hradec se tlačil do branky, hodili to na mě a já měl trochu času. Říkal jsem, že nebudu puk přikrývat, znamenalo by to další buly a těžké sekundy pro nás. Tak jsem si řekl, že to vyhodím. A letělo to až do brány," vracel se k okamžiku v závěru.

Do statistik se však o pár desetin nezapsal. "Věděl jsem, že to nebude gól. Koukl jsem se na časomíru, byly tam nuly a puk byl ještě před brankovou čárou," řekl Francouz. To se potvrdilo po přezkoumání videozáznamu.

Přitom před střelou měl brankář trochu jiné myšlenky. "Ty nejčernější, že trefím někoho před sebou. Nejdřív jsem chtěl odehrát puk někam do strany, ale pak jsem to zkusil." A povedlo se, tedy skoro.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

"Stejně jsme prohráli, tak bych mu gól přál. Já bych to nezkoušel, puk bych takhle nezvedl," usmál se Francouzův protějšek Pavel Kantor. Pro Francouze však nebyl fakt, že se mohl stát po Dominiku Furchovi další brankářem se vstřeleným gólem v extralize, jedinou nevšední událostí.

Při zápase předvedl také novou a velmi stylovou masku. Na jejích stranách má fotky litvínovské legendy, kouče olympijských vítězů z Nagana Ivana Hlinky. "Chtěl jsem mu vzdát hold. Navíc letos uplynulo deset let od jeho smrti," objasnil brankář volbu. Poprvé byla maska vítězná a Litvínov dál vládne extralize. "Začátek sezony ani nemohl být lepší. Snad teď nezpychneme," uvedl Francouz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články