Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Třinec porazil Plzeň, opět se trefil Irgl

Třinec - Třinečtí hokejisté porazili v 6. kole extraligy Plzeň 3:1. Jedním gólem se na vítězství podílel nejlepší extraligový střelec Zbyněk Irgl a byla to už jeho pátá trefa sezony. Brankář Šimon Hrubec měl na dosah druhé čisté konto v řadě, o nějž ho však čtyři sekundy před koncem připravil v přesilovce Tomáš Sýkora.

Třinec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Plzeň zarazila ofenzivní choutky Ocelářů důrazem na povolené hranici. Jeřábek už ve čtvrté minutě zezadu naremploval na mantinel Matuše, který otřesen v doprovodu masérů odvrávoral do šatny a už se na led nevrátil. Hokeje bylo pomálu, zato mantinely se neustále prohýbaly po ostrých hitech, kterými si oba týmy snažily zjednat respekt. První dvacetiminutovka uběhla takřka bez šancí. Irgl sice v 17. minutě krásně ošálil tři protihráče, ale nepovedená střela Linharta Machovského nemohla zaskočit.

Až v úplném závěru se Třinec paradoxně ve vlastním oslabení propracoval do dvou gólových příležitostí. Orsava v 19. minutě vypíchl puk Kadlecovi, ale na jeho sólu si smlsnul Machovský. I další slovo měl vzápětí Orsava: křížně uvolnil Rákose, avšak i jeho ránu plzeňský gólman ztlumil. Domácí po utkání s čistým kontem v Liberci i proti Plzni bezvadně bránili. Hrubec si pořádně vydechl teprve v 26. minutě, když Ján Sýkora při signalizovaném vyloučení opřel svou ránu z mezikruží jen o zadní mantinel. Přesilovky dnes ale pro Škodu byly za trest.

Matuš má těžký otřes mozku

Třinecký hokejista Radim Matuš zápas nedohrál pro těžký otřes mozku. Dvacetiletého útočníka museli převézt do nemocnice poté, co ho už ve čtvrté minutě narazil plzeňský obránce Jakub Jeřábek zezadu na hrazení. Matuš byl po Jeřábkově zákroku, za který rozhodčí udělili trest na dvě plus deset minut, silně otřesený. "Museli jsme ho hned převézt do nemocnice, kde lékaři zjistili těžký otřes mozku," řekl mluvčí klubu Tomáš Želazko. Podle něj se doba rekonvalescence dá zatím stěží odhadovat.

Třinec měl skoro v každém oslabení příležitost a hosté si nakonec vykoledovali i gól. Při Kleslově vyloučení je vzdor početní nevýhodě vyšachovali Rufer s Irglem, který zblízka bekhendem zvedl puk nad Machovského lapačku. Houževnatou defenzívu soupeře pak Třinec pokořil i v přesilovce a dostal se do uklidňujícího trháku. Plzeň se ve čtyřech nechala strhnout k útočení a osamocený Orsava po úniku Draveckého bombou bez přípravy nedal Machovskému nejmenší šanci.

Urputná a tvrdá bitva byla až do závěru otevřená, ale Plzeň se přes bezchybně bránícího rivala ke kontaktnímu gólu nepřiblížila. Definitivně rozhodl tři minuty před koncem uzdravený navrátilec do sestavy Rákos, který po příhře Draveckého kličkou překonal Machovského potřetí. Když už měl třinecký gólman Hrubec na dosah druhé čisté konto v řadě, dostal se zblízka k zakončení Tomáš Sýkora a čtyři sekundy před koncem ukončil po 139 minutách třineckou neprůstřelnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Plzeň

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Irgl (Rufer), 35. Orsava (Dravecký, Klesla), 58. Rákos (Dravecký) - 60. T. Sýkora (Jeřábek). Rozhodčí: Mrkva, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:6, navíc Jeřábek (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 551.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Trončinský, M. Doudera, Nosek, Linhart, Galvas - Irgl, Polanský, Adamský - Kreps, Matuš, Dravecký - Rákos, Žejdl, Orsava - Ciencala, Kindl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Kubka, Jeřábek, Moravčík, Boháč - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Johnson - Schleiss, T. Sýkora, J. Sýkora - M. Dvořák, M. Beran, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Václav Varaďa (Třinec): "První třetinu jsme hráli vyrovnaný hokej. Bylo to o prvním gólu, kdo ho dá, že za to potom vezme. Dali jsme ho my, a i když to byl krásný gól, byl taky se štěstím. Ubránili jsme některá vyloučení a přidali další branku v přesilovce. Myslím, že speciální týmy utkání rozhodly. Je nám akorát líto, že jsme v závěru ztratili nulu pro brankáře Hrubce.

Milan Razým (Plzeň): "Neodehráli jsme špatnou první třetinu. Pak jsme to ale Třinci usnadnili tím, že jsme hráli velmi špatně přesilové hry. Nejenže jsme branku nevstřelili, ale naopak ji ještě inkasovali. Při druhé brance jsme zase udělali hrubou chybu a dvougólový náskok se už v Třinci těžko honí. Ve třetí třetině si Třinec vítězství pohlídal a do žádných velkých gólových příležitostí nás nepustil."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články