Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Disciplinární komise ČSLH potvrdila trest pro Hollwega

Praha - Disciplinární komise hokejové extraligy při projednávání odporu potvrdila desetizápasový distanc pro Ryana Hollwega z Plzně za zákrok na slávistu Tomáše Vlasáka. Vedení klubu následně oznámilo, že americký útočník se odvolá k výkonnému výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH).

Jednatřicetiletý Hollweg fauloval svého bývalého spoluhráče Vlasáka v pátečním utkání na ledě Slavie. Za zákrok na koleno byl vyloučen na pět minut a do konce utkání a ve zkráceném řízení pak následoval disciplinární trest. Předseda disciplinárky Karel Holý uvedl, že komise přihlédla spolu s vážností zákroku také k tomu, že Hollweg byl už v minulosti několikrát trestán.

Šéf plzeňského klubu Martin Straka s trestem pro svého hráče nesouhlasil a podal proti verdiktu odpor. Ten disciplinární komise za přítomnosti Hollwega a Straky projednávala dnes. "Po projednání odporu a posouzení situace disciplinární komise ELH rozhodnutí přijaté v zkráceném řízení potvrdila a nepřijala návrh hráčova právního zástupce, aby 'v případě opětovného prokázání faulu kolenem uložila hráči trest na samé spodní hranici sazby', tj. zákaz činnosti na 2 soutěžní zápasy," uvedl mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Kompletní zdůvodnění svého verdiktu komise zveřejní až v pátek, vše momentálně konzultuje i s právníky. Společně s Hollwegem a Strakou totiž na jednání přišel i právník amerického útočníka. "Vše jsme se ale opět snažili rozebrat do detailů, abychom nikoho nepoškodili," řekl Holý. I proto podle něj měla plzeňská strana zřejmě dojem, že komise byla nejednotná. "Nechali jsme je asi půl hodiny, což je poměrně dost dlouho, čekat venku," uvedl Holý. Hollweg má na podání odvolání k výkonnému výboru svazu 15 dnů. Jeho trest platí do 21. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články