Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Litvínov nadále exceluje, Kometu Brno rozdrtil 6:1

Litvínov - Hokejisté Litvínova rozdrtili v 5. kole brněnskou Kometu 6:1 a drží se v čele tabulky o bod před druhými Vítkovicemi. Čtyřmi body za gól a tři asistence se podílel na vítězství západočeského týmu Martin Ručinský.

Slavící hokejisté Litvínova
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Před startem utkání si vysloužil potlesk publika útočník Hübl, který nastoupil k 550. utkání v dresu Litvínova. A další aplaus patřil první litvínovské formaci ve druhé minutě, když už po sedmi vteřinách využil početní výhodu Lukeš. Čiliaka překonal bekhendovým zakončením. Hostům se podařilo brzy vyrovnat. Ve čtvrté minutě našel střílenou přihrávkou Kempný Tona a pro hostujícího kanonýra nebyl problém nastavit čepel hole a překonat Francouze.

Hosté byli při chuti, Ostřížek dvakrát vyzkoušel domácího brankáře, ten si ale s jeho pokusy poradil. Na druhé straně střílel Majdan, dojel si i pro dorážku, ale puk se mu svezl po hokejce a Čiliak si poradil. Při hostujícím brankáři stálo i štěstí, když v osmé minutě Lukeš trefil pravou tyč. V úvodu druhé části hráli hosté čtyři minuty v oslabení, když na trestné pykal za dva fauly Ručinský, Kometa si ale větší příležitost nevypracovala. Hned po návratu z trestné lavice Ručinský vypálil a z dorážky poslal domácí opět do vedení Jánský. Brňané mohli vyrovnat, ale Tonovi v dobré příležitosti sebral puk Gula.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Kometa

V další šanci hostů trefil Hanzlík horní tyč a Severočeši opět trestali. V 32. minutě vybojoval ve středním pásmu puk Hübl, předložil ho Ručinskému a ten se švihem trefil přesně nad Čiliakův beton. V závěru druhé třetiny měli hosté dvě velké příležitosti. Nejprve se opět připomněl Ton, povodil si Skleničku, ale ve střelecké pozici vůbec netrefil branku. Poté jel sám na Francouze Káňa, ale domácí brankář výtečně zakročil.

V 44. minutě Litvínov zvýšil na 4:1. Martynek naznačil střelu, kotouč si ještě potáhl a zakončil do odkryté branky. Tím vyhnal Čiliaka na střídačku, místo něj nastoupil Falter. V 51. minutě Severočeši přidali pátou branku a již třetí v početní výhodě. Od modré vypálil Gula a puk do branky tečoval Šrámek. A to ještě nebylo vše. Další přesilovou hru využil po Lukešově nezištné přihrávce Jánský. Pak se popral Jakub Svoboda s Gulou. V 58. minutě ještě mohl zvýšit Šrámek, ale bekhendový blafák mu Falter zneškodnil.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Lukeš (Kubát, Ručinský), 26. Jánský (Ručinský), 32. Ručinský (Hübl), 44. Martynek (Ručinský), 51. Šrámek (Gula, Sklenička), 53. Jánský (Lukeš, Hübl) - 4. Ton (Kempný). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:9, navíc L. Čermák (Brno) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 5351.

Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Pavlík, Sklenička, Chaloupka, Zeman - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Brno: Čiliak (44. Falter) - Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Ptáček, König - Ton, Ostřížek, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, L. Čermák, J. Svoboda - P. Mrázek, Raška, Vondráček. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Radim Rulík (Litvínov): "Výsledek je obrazem třetí třetiny, ale ne celého zápasu. V první třetině to byl urputný boj. Klíčem druhé části bylo ubráněné čtyřminutové oslabení a v zápětí jsme odskočili. Paradoxně v tu chvíli Brno mělo nejvíce šancí. Musím pochválit Pavla Francouze, byl to jeho zápas a chytal výborně. Ve třetí třetině za stavu 4:1 se nám už hrálo lépe, soupeř už tolik nebojoval, nebruslil. Chtěl bych vyzdvihnout Petra Tona, je to skvělý hráč, ale má i skvělý charakter. Po signalizovaném faulu, který jsme neudělali, šel za rozhodčím a přiznal, že to bylo od vlastního hráče a rozhodčí trest odvolali. To se na našich kluzištích moc nevidí."

Karel Beran (Brno): "Celý zápas se pro nás nevyvíjel dobře, měli jsme pár šancí ve druhé třetině, jinak nic. Věděli jsme o síle Litvínova, ukazovali jsme si před zápasem jejich přesilové hry, ale stejně jsme v nich dostali čtyři branky. Rozhodla naše nevyužitá přesilová hra ve druhé třetině. Poté jsme šli do oslabení, dostali branku a už jsme se nevzchopili. Je to pro nás krutá porážka. Musíme s tím něco dělat, protože takhle se hokej hrát nedá."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články