Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Irgl: Druhá třetina nám absolutně nevyšla, nasekali jsme moc chyb

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Vstřelil Vítkovicím branku, ale na konci zápasu se příliš neradoval. Třinecký útočník Zbyněk Irgl, který před sezonou přišel do týmu právě z Vítkovic, sice zvýšil na 3:2, avšak se spoluhráči poté výsledek neudržel – Třinec podlehl 3:5. "Druhá třetina nám absolutně nevyšla," řekl Irgl po skončení zápasu.

Sport
zdroj: ČT4

Irglova trefa měla být knokautem vítkovického sebevědomí: přišla pouhých osm sekund po vyrovnání na 2:2. Jenomže pak bylo všechno naruby. Od stavu 3:2 už byly na ledě jen Vítkovice. Ještě ve druhé třetině skóre obrátily a prostřední dvacetiminutovku na střely vyhrály rozdílem dvou soutěží 22:3. "Druhá třetina nám dneska absolutně nevyšla. Podařilo se nám přitom rychle odpovědět, vedli jsme 3:2 a chtěli to podržet. Ale pak jsme nasekali moc chyb a oni nás za to potrestali," řekl Irgl po utkání.

Porážka v derby má pro vítkovického odchovance hořkou pachuť. Irglův letní výběr nového angažmá po odchodu z KHL vítkovičtí fanoušci dodnes nevydýchali a celý zápas na třineckého útočníka pokřikovali a pískali. "Já jsem teďka v Třinci a musím si na to holt zvyknout," řekl Irgl.

Nejproduktivnější hráč prvních tří kol extraligy svým výkonem ale nezklamal příznivce Ocelářů. V žádném z utkání nevyšel bodově naprázdno a dnes mohl s trochou štěstí přidat i hattrick, ale dvakrát se jeho střele v poslední části postavila do cesty tyčka. "Je to smůla, ale na to se nemůžeme dívat. Hlavní je, že nemůžeme dostat takové čtyři góly, které jsme jim opravdu doslova darovali. To je až příliš, s tím nemůžeme chtít vyhrát," řekl Irgl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Vítkovice

Třinec dnes vyprodané hale předvedl seriál nevídaných hrubých chyb. Gólman Peter Hamerlík po laciné první a čtvrté trefě nakonec zápas ani nedochytal. Za dalšího nešťastníka byl obránce Marek Trončinský, který si ještě za stavu 3:2 troufale přidržel před vlastní odkrytou bránou vyražený puk, ale hostující Hlinka mu zezadu sekl do hokejky a kotouč se došoural do prázdné brány.

"Ten gól nás srazil, to je pravda. Ale jednou udělá chybu jeden, pak druhý. Chyb jsme udělali v zápase hodně. Nebylo to o jednou hráči, ale o celém týmu. Ještě horší byly zbytečné fauly. Měli jsme strašně moc vyloučených," dodal Irgl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články