Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hašek trénuje na Zlaté utkání bez výstroje. Velké přípravy nemají význam, říká

Praha – Dominik Hašek se před lety zařekl, že do branky se už nikdy nepostaví. V sobotním "Zlatém utkání" se ale rozhodl udělat výjimku především na počest zesnulého trenéra Ivana Hlinky. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web v sobotu od 17:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Haškovy přípravy na Zlaté utkání

Hašek ukončil svoji aktivní kariéru v roce 2011, v sobotu ale opět oblékne brankářskou výstroj, a doplní tak téměř kompletní partu olympijských vítězů z Nagana. Ta vyzve v Jihlavě v sobotu držitele světových titulů z let 1999 až 2001.

"Celá ta akce je speciální, Hlinka je jedním z důvodů, ten už bohužel mezi námi nemůže být. Sejde se výborná parta, je to pro našeho trenéra, který nám pomohl vyhrát zlaté medaile, a i proto se sejdou téměř všichni kluci," řekl Hašek.

Hokej si sice chodí zahrát pravidelně, brankoviště ho už ale neláká a roli gólmana si nezopakoval ani na tréninku. "Slyšel jsem, že je tam i rozbruslení, ale já ho neplánuju, přijedu rovnou na zápas," podotkl.

Gólmanskou výstroj oblékne až v sobotu. "Ani nevím, kde mám výstroj! Teda už vím, v Pardubicích, tak mi ji asi přivezou, ale nebudu si z toho dělat hlavu… Nějaké velké připravování nemá význam," dodal Hašek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články