Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno vyhrálo Rona Cup, Slavia ovládla turnaj Hockeyades

Praha - Hokejisté Komety Brno vyhráli na Rona Cupu v Trenčíně nad Nitrou 5:1 a bez ztráty bodu turnaj ovládli. Mistrovský Zlín podlehl na stejném podniku domácí Dukle 1:4 a skončil pátý. Mladá Boleslav porazila na Mountfield Cupu v Martině Hradec Králové 3:1. Slavia vyhrála turnaj Hockeyades ve švýcarském Le Sentier, když ve finále zdolala nováčka KHL Ladu Togliatti 3:2 v prodloužení. 

Kometa po vítězstvích nad Trenčínem (4:1) a Skalicí (6:2) si bez větších problémů poradila i s Nitrou. Díky přesilovkovému gólu Davida Ostřížka a dvěma přesným trefám Tomáše Vincoura vedla Kometa ve 25. minutě už 3:0. Brňané pak sice ve 37. minutě inkasovali v oslabení po střele Filipa Bajtka, ale za necelé dvě minuty na druhé straně využil přesilovku Petr Kuboš a ještě v závěru druhé části dovršil výsledek Petr Mrázek.

Zlín po úvodní čtvrteční výhře nad Skalicí (2:0) a páteční porážce s Nitrou (2:5) neuspěl ani dnes. Ve 23. minutě sice odpověděl Lubomír Kovařík na vedoucí trefu Jakuba Šimíčka, ale výhru Trenčína zařídili Jakub Gašparovič, Róbert Petrovický a Michal Hlinka.

Mladá Boleslav uspěla na turnaji v Martině i napodruhé. Po pátečním vítězství nad domácím celkem 5:4 tentokrát zdolala Hradec Králové. V 11. minutě dostal Bruslařský klub do vedení v přesilovce Richard Jarůšek a na začátku druhé třetiny zvýšil Tomáš Hyka. Ve 37. minutě sice snížil Tomáš Knotek, ale ještě před druhou pauzou dovršil výsledek Dominik Pacovský.

Slavia vyhrála i svůj sedmý přípravný zápas. Ve finále v Le Sentier vedla od 23. minuty po gólu Michala Poletína. Stav otočili Marat Fahrutdinov s Maximem Zuzjakinem, ale ve 35. minutě vyrovnal v přesilovce opět Poletín. Zápas nakonec rozhodl až v čase 64:49 Jaroslav Bednář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články