Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V přípravě se dařilo Spartě, méně úspěšná byla Kometa či Hradec

Praha - V přípravě se dařilo Spartě, která ve svém prvním zápase porazila České Budějovice 7:4. Zaskvěl se při tom mladý slovenský útočník Lukáš Cingel, který se trefil hned čtyřikrát. Méně úspěšná byla Kometa Brno, která těsně prohrála v Třebíči, Hradec Králové zase podlehl účastníku KHL Chabarovsku v samostatných nájezdech.

Příprava hokejistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Českým Budějovicím patřila proti Spartě výsledkově první polovina zápasu. Přestože byli hosté herně aktivnější, Jiří Bárta a Roman Vráblík zařídili domácím dvoubrankové vedení. Pak ale začala úřadovat posila ze Lva Praha Cingel, jenž zahájil svou kanonádu ve 32. minutě a měl zásadní podíl na obratu. Jednou se mezi střelce zapsal v dresu vítězů i kanadský forvard Zack Torquato, který se ve Spartě uchází o smlouvu. V závěru zápasu padly hned tři góly v rozmezí necelé minuty.

Rovněž Kometa nastoupila bez několika opor týmu včetně kapitána Leoše Čermáka. Od konce první třetiny sice obhájce extraligového stříbra vedl, ale v úvodní pětiminutovce druhého dějství Horácká Slavia skóre otočila a výsledek 2:1 už se nezměnil. Hosté přitom měli hodně šancí. "Těch tutovek bylo skutečně hodně, ale Dusík chytal výborně, navíc jsme ho často trefovali do výstroje nebo do lapačky," uvedl útočník poražených David Ostřížek.

Trenéři Hradce nechali v prvním vystoupení během přípravy odpočívat některé opory, ale například i dvě nejčerstvější posily Romana Kukumberga s Collinem Valcourtem. Do hry se naopak dostala hned pětice juniorů. I tak odehráli Východočeši s Amurem vyrovnanou partii a necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby zařídil remízu Tomáš Knotek. Následovaly rovnou nájezdy, v nichž se dařilo lépe ruskému celku.

Litvínov s řadou mladých hráčů v sestavě, ale bez olympijských vítězů z Nagana Jiřího Šlégra a Martina Ručinského, zdolal Most přesvědčivě 5:0. Čisté konto vychytal dvacetiletý gólman Lukáš Horák.

Přípravné hokejové zápasy extraligových týmů:

HC Verva Litvínov - HC Baník Most 5:0 (3:0, 2:0, 0:0)

Branky: 3. Pavlík, 14. Gerhát, 20. Válek, 26. Šrámek, 35. Smolka.

Mountfield Hradec Králové - Amur Chabarovsk 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0)

Branky: 32. Nedvídek, 59. Knotek - 32. a rozhodující sam. nájezd Haščák, 24. Safronov.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 4:7 (1:0, 1:4, 2:3)

Branky: 26. a 56. Vráblík, 14. Bárta, 58. Vaniš - 32., 36., 40. a 58. Cingel, 39. Bahenský, 45. Schwamberger, 58. Torquato.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Kometa Brno 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky: 21. Čuřík, 25. Beneš - 20. König. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články