Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sobotka v NHL hokejově roste. Rád bych zůstal v St. Louis, říká

Karlovy Vary - Hokejový útočník Vladimír Sobotka má za sebou nejvydařenější sezonu v zámořské NHL, i proto věří, že se brzy dohodne s vedením St. Louis na nové smlouvě. Předchozí tříletý kontrakt zaručoval šestadvacetiletému hráči celkový příjem 3,9 milionu dolarů a lze předpokládat, že si od příští sezony finančně polepší.

Vladimír Sobotka před brankou San Jose
zdroj: AP autor: Marcio Jose Sanchez

"Jednáme, ale ještě jsem se nedomluvili," řekl Sobotka v Karlových Varech, kde se o víkendu zúčastnil slavnostního vyhlášení Zlaté hokejky a obsadil čtvrté místo. Bývalý útočník pražské Slavie je takzvaným chráněným volným hráčem, musí proto prioritně jednat s Blues. "Rozhodně bych chtěl zůstat v St. Louis. Už jsem si tam vybudoval nějakou pozici a nechtěl bych někde jinde začínat od nuly. Doufám, že se podaří podepsat smlouvu," přál si Sobotka.

Jestli by preferoval kratší nebo delší smlouvu, říct nedokázal. "Ptali se, jestli bych chtěl smlouvu na rok nebo na čtyři. Uvidíme, řeší se to. Bude záležet, kolik (peněz) mi nabídnou. Já bych klidně podepsal na rok i na delší dobu," uvedl Sobotka. Odchovanec Třebíče působí v NHL od roku 2007, nejprve hrál tři roky v Bostonu a poté zamířil do St. Louis, kde je maximálně spokojený.

"Neměl jsem si na co stěžovat. Hrál jsem v prvních třech lajnách, chodil na přesilovky i oslabení, takže prostoru jsem dostal hodně. Město mi taky vyhovuje," řekl útočník, který v uplynulé sezoně nasbíral včetně play-off 36 kanadských bodů v 67 zápasech.

"Práce, kdy jsem naplno makal, se pomalu začíná vracet. Doufám, že to bude pokračovat," přál si Sobotka, který se díky startu na mistrovství světa výrazně zviditelnil i v Česku. "I díky tomu jsem se asi dostal v hokejce do desítky," řekl Sobotka, který se už pomalu chystá na další sezonu. "Zatím ještě spíš relaxuju. Naplno bych chtěl začít trénovat tak za dva týdny," dodal Sobotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články