Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Z první ligy bude od příští sezony padat jen jeden tým

Karlovy Vary - Jen jediný tým bude v budoucnu sestupovat z první hokejové ligy. Změnu odsouhlasilo vedení Českého svazu ledního hokeje. Pád do druhé ligy tak od příští sezony potká jen jeden celek místo dosavadních dvou.

Český svaz ledního hokeje
zdroj: ČT24

"Mezi první a druhou ligou bude jeden tým sestupovat a jeden postupovat. Byla o tom poměrně silná a dlouhá diskuze," řekl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund. Dosud hrály poslední dva týmy první ligy a tři kluby druhé ligy baráž o dvě volná místa.

Novinkou první ligy je také předkolo play-off, které budou hrát celky ze sedmého až desátého místa po základní části. Dva úspěšné týmy postoupí do čtvrtfinále, kam se kvalifikují přímo mužstva z první až šesté pozice. Následovat bude semifinále, jehož vítězové se dostanou do baráže o extraligu. Ta jako jediná mezi extraligou a první ligou zůstala zachována, v ostatních soutěžích byl zaveden přímý sestup a postup.

"Rozhodnutí vychází mimo jiné ze snahy o co nejširší uplatnění mladých hráčů v nejvyšších soutěžích a bylo při něm přihlédnuto rovněž k výsledkům baráží mezi první a druhou ligou v posledních sezonách. Dalšími zvažovanými variantami byl model se dvěma sestupujícími a postupujícími kluby, případně rozšíření počtu účastníků první ligy," uvedl svaz.

První liga, která má v základní části na programu 52 kol, začne v pondělí 8. září. V úvodním kole se utkají Kadaň s Chomutovem, Most s Kladnem, Benátky nad Jizerou s Šumperkem, Ústí nad Labem s Havlíčkovým Brodem, Havířov s Třebíčí, České Budějovice s Jihlavou a Prostějov s Litoměřicemi.

Výkonný výbor také rozhodl, že kluby jsou v soutěžích ČSLH povinny zajistit při všech utkáních a trénincích dospělých a mládežnických družstev přesně specifikované základní zdravotnické vybavení včetně defibrilátoru, dospělého a dětského krčního límce nebo fixací na dolní a horní končetiny.

Při mezinárodních a extraligových utkáních je nezbytná přítomnost lékaře a sanitky. Při utkáních první ligy a druhé ligy, extraligy juniorů, staršího a mladšího dorostu je nutná přítomnost lékaře a při dalších soutěžích a utkáních přítomnost lékaře nebo zdravotní sestry či kvalifikovaného záchranáře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články